NRK Meny
Normal

Menn i 50-årene lekte med fyrverkeri - hus tok fyr

Politiet er langt fra imponert over de to godt voksne mennene som lekte seg med fyrverkeri i Fredrikstad.

Det ble full utrykning fra alle nødetatene, da det kom melding om brann i et rekkehus på Lisleby i Fredrikstad søndag kveld.

Rekkehuset består av fire boenheter og det bor totalt 11 personer i boligene. Ifølge politiet begynte det å brenne i persienner og markiser ved to av boenhetene, etter at to menn hadde fyrt opp fyrverkeri.

– Vi er langt fra imponert over dette. Dette er to godt voksne mannfolk som har lekt seg med fyrverkeri alt for nært bebyggelsen. Alt som går opp, kommer ned. Og i dette tilfellet kom det ned på markisene, sier Terje Marstad i Øst politidistrikt til NRK.

Beboere slukket

Flere av beboerne var bortreist da det begynte å brenne, men noen av dem som var hjemme forsøkte å få holde brannen nede ved hjelp av fem stykk 6-kilos pulverapparater.

Brannvesenet kunne dermed raskt få kontroll da de kom til stedet.

– Tre personer som hjalp til med slukkingen ble sjekket av helsepersonell for røykskader, men det er heldigvis ikke snakk om noe alvorlig. Dette kunne endt langt verre, og det er takket være andre personer at det gikk så bra som det gikk, sier operasjonslederen.

Én av boenhetene er ubeboelig på grunn av røyk og pulver fra slukkingen.

De to mennene, som begge er i slutten av 50-årene, ble avhørt av politiet på stedet og har blitt anmeldt for fyrverkeribruken.

– Jeg kjenner ikke detaljene i avhørene, eller om de har erkjent straffskyld. Men de kan nok vente seg en kraftig reaksjon, forteller Marstad.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bra jobbutsikter for konkursrammede

    Markedssjef i Nav Østfold, Hege Aatangen tror det er gode muligheter for å finne ny jobb for dem som mistet jobben etter konkursen i Pro landskap as. Om lag 100 fast ansatte og innleide arbeider ble rammet av konkursen i Sarpsborgbedriften. Aatangen sier det er behov for bygg og anleggsfolk i Østfold, men sier mulighetene øker om man også søker seg mot Akershus, Oslo og Vestfold.

  • Boring i Sarpsborg sentrum

    Sarpsborg kommune har satt i gang grunnboring på to parkeringsplasser i sentrum.
    På den ene tomten er det planer om å bygge et parkeringshus, mens på parkeringsplassen ved biblioteket er de planer om et bygg på mellom 2- 5000 kvadratmeter for bibliotek og andre publikumsrettede kommunale funksjoner.