NRK Meny
Normal

Menn i 50-årene lekte med fyrverkeri - hus tok fyr

Politiet er langt fra imponert over de to godt voksne mennene som lekte seg med fyrverkeri i Fredrikstad.

Det ble full utrykning fra alle nødetatene, da det kom melding om brann i et rekkehus på Lisleby i Fredrikstad søndag kveld.

Rekkehuset består av fire boenheter og det bor totalt 11 personer i boligene. Ifølge politiet begynte det å brenne i persienner og markiser ved to av boenhetene, etter at to menn hadde fyrt opp fyrverkeri.

– Vi er langt fra imponert over dette. Dette er to godt voksne mannfolk som har lekt seg med fyrverkeri alt for nært bebyggelsen. Alt som går opp, kommer ned. Og i dette tilfellet kom det ned på markisene, sier Terje Marstad i Øst politidistrikt til NRK.

Beboere slukket

Flere av beboerne var bortreist da det begynte å brenne, men noen av dem som var hjemme forsøkte å få holde brannen nede ved hjelp av fem stykk 6-kilos pulverapparater.

Brannvesenet kunne dermed raskt få kontroll da de kom til stedet.

– Tre personer som hjalp til med slukkingen ble sjekket av helsepersonell for røykskader, men det er heldigvis ikke snakk om noe alvorlig. Dette kunne endt langt verre, og det er takket være andre personer at det gikk så bra som det gikk, sier operasjonslederen.

Én av boenhetene er ubeboelig på grunn av røyk og pulver fra slukkingen.

De to mennene, som begge er i slutten av 50-årene, ble avhørt av politiet på stedet og har blitt anmeldt for fyrverkeribruken.

– Jeg kjenner ikke detaljene i avhørene, eller om de har erkjent straffskyld. Men de kan nok vente seg en kraftig reaksjon, forteller Marstad.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trafikkulykke i Ullerøy

    Trafikkulykke rv. 110 ved Ullerøy i Sarpsborg. En lastebil og en personbil har kollidert på riksvei 110 i Ullerøy. En bilfører som klager på smerter i skulderen tas hånd om av ambulansepersonell, melder politiet på Twitter.

  • Slutt på minibussruter

    Nå blir det snart slutt på minibussrutene i Fredrikstad, det melder Fredriksstad Blad.
    Fra 25. juni vil minibussrutene erstattes av busstilbudet Flexx. Flexx er et tilbud hvor kunden kan bli hentet hjemme, men det krever forhåndsbestilling.