NRK Meny
Normal

Mener vaktmann deltok i asylangrep

Politiet mener tsjetsjeneren som jobbet som vakt ved asylmottaket i Våler i Østfold, var med på angrepet. Selv hevder han at han hindret sammenstøt dagen før.

Masseslagsmål på Nordbybråten asylmottak
Foto: Leserbilde

Den 44 år gamle tsjetsjenske asylsøkeren er blant de tre som mandag ble varetektsfengslet i Moss tingrett.

SE BILDENE: Masseslagsmål på asylmottak

- Feil sted til feil tid

Mannen hadde en slags hjelpejobb som vakt i porten ved Nordbybråten transittmottak.

I sin politiforklaring har han fortalt at han bare var på feil sted til feil tid og at han selv ville blitt slått i hjel om ikke politiet hadde kommet ham til unnsetning, skriver Moss Avis.

LES: - Asylsøkerne flyktet gjennom hagen min

Denne forklaringen fester ikke politiet lit til. Beboere i leiren skal nemlig ha fortalt at mannen gikk fra rom til rom sammen med overfallsmennene.

Seks sitter fengslet

23 personer ble skadd under angrepet på Nordbybråten transittmottak torsdag 24. juli. Menn bevæpnet med kniver og jernstenger tok seg inn på mottaket og gikk til angrep på asylsøkere.

Ingen er alvorlig skadd etter angrepet.

Til sammen ni tsjetsjenske menn er siktet for grov legemsbeskadigelse. Seks av dem sitter i varetekt , en fordi han skal sendes ut av landet. De siste tre er løslatt, men er ilagt meldeplikt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra Østfold kl.22:55

  • Prøvde å taue vogntog

    På E6 før avkjøringen til Svinesundparken har to utenlandske vogntog blitt stoppet av politiet i kveld. Det ene vogntoget skal ha prøvd å taue den andre som har stoppet på grunn av motorhavari. Tungberger er bestilt. Situasjonen skjedde i sydgående retning.