NRK Meny
Normal

Mener vaktmann deltok i asylangrep

Politiet mener tsjetsjeneren som jobbet som vakt ved asylmottaket i Våler i Østfold, var med på angrepet. Selv hevder han at han hindret sammenstøt dagen før.

Masseslagsmål på Nordbybråten asylmottak
Foto: Leserbilde

Den 44 år gamle tsjetsjenske asylsøkeren er blant de tre som mandag ble varetektsfengslet i Moss tingrett.

SE BILDENE: Masseslagsmål på asylmottak

- Feil sted til feil tid

Mannen hadde en slags hjelpejobb som vakt i porten ved Nordbybråten transittmottak.

I sin politiforklaring har han fortalt at han bare var på feil sted til feil tid og at han selv ville blitt slått i hjel om ikke politiet hadde kommet ham til unnsetning, skriver Moss Avis.

LES: - Asylsøkerne flyktet gjennom hagen min

Denne forklaringen fester ikke politiet lit til. Beboere i leiren skal nemlig ha fortalt at mannen gikk fra rom til rom sammen med overfallsmennene.

Seks sitter fengslet

23 personer ble skadd under angrepet på Nordbybråten transittmottak torsdag 24. juli. Menn bevæpnet med kniver og jernstenger tok seg inn på mottaket og gikk til angrep på asylsøkere.

Ingen er alvorlig skadd etter angrepet.

Til sammen ni tsjetsjenske menn er siktet for grov legemsbeskadigelse. Seks av dem sitter i varetekt , en fordi han skal sendes ut av landet. De siste tre er løslatt, men er ilagt meldeplikt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Halden tapte mot Bækkelaget

    Halden Topphåndball tok imot Bækkelaget i Remmenhallen i kveld. Den spennende kampen endte med seier til håndballherrene fra Oslo. Halden tapte kampen 27–35.

  • En person involvert i ulykke

    Det var én person i bilen som havnet på taket ved Larkollveien i Rygge. Politiet beskriver personen som oppegående, og vedkommende tas med for sjekk av ambulansepersonell.