NRK Meny
Normal

– Politisk streik løser ingen utfordringer

Morgendagens politiske streik bidrar ikke til å løse de største utfordringene i norsk arbeidsliv, mener Høyre-representant på Stortinget

Bengt Morten Wenstøb

Bengt Morten Wenstøb (H) tror ikke morgendagens streik vil bidra til en løsning på utfordringene i norsk arbeidsliv.

Foto: Østfold Høyre

– Jeg synes utfordringene vi har er for alvorlige til at vi bare sier hva vi ikke ønsker å være med på. Det er viktigere at man setter seg sammen og finner løsninger på utfordringene, sier Bengt Morten Wenstøb fra Høyre.

– Løser ikke mye

Onsdag ettermiddag går flere arbeidstakerorganisasjoner ut i en symbolsk streik mot de foreslåtte endringene i arbeidsmiljøloven, blant annet forslaget om økt bruk av midlertidige ansettelser.

Men Wenstøb er klar på at en politisk streik ikke løser de virkelig store utfordringene i norsk arbeidsliv. Han mener det finnes større problemer i arbeidslivet, som har druknet på grunn av ensidig fokus.

– Dette er en punktdemonstrasjon, som er en helt legitim rett til at man kan få uttrykke motstand. Men det løser jo ikke spesielt mye. Utfordringene vi har i arbeidslivet krever flerpartssamarbeid. Utfordringene med arbeidskriminalitet er blant tingene som blir borte i denne type debatter, sier Høyre-mannen.

– Viktig streik

Ulf Lervik

Ulf Lervik i LO Østfold er klar på at onsdagens streik er viktig.

Foto: Odd Skjerdal/NRK

Ulf Lervik fra LO i Østfold er ikke enig i Wenstøbs synspunkt på den politiske streiken.

Han mener dessuten at man kunne kommet lenger i bekjempelsen av nettopp arbeidskriminalitet om regjeringen hadde lyttet til fagbevegelsen.

– Når det gjelder å bekjempe arbeidskriminalitet, sosial dumping og svart økonomi, så går det alt for sakte med denne regjeringen. Forslagene i arbeidsmiljøloven går på å svekke de tillitsvalgte og våre muligheter, for å bekjempe arbeidskriminalitet. Det tilrettelegger faktisk for at useriøse aktører kan få større spillerom i arbeidslivet. Derfor er streiken på onsdag viktig, mener Lervik.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Må utbedre vanntårnet i Råde

    Råde kommune må nå utbedre flere mangler ved vanntårnet. Ifølge Moss Avis reagerer Mattilsynet på at det er rust flere steder og at det er montert en rekke antenner på taket. Råde kommune sier til avisa at de er i full gang med midlertidige tiltak.

  • Storfornøyde med lærernorm

    Utdanningsforbundet jubler over enigheten i statsbudsjettet som nå gir en maksgrense for antall elever i en klasse.

    – Dette er en sak vi har kjempet for i mange år, sier leder i Utdanningsforbundet i Østfold, Dagrun Lundsvoll.