Spillerne mener ny trener bør ligne på Deane

Spillerne i Sarpsborg 08 er godt fornøyd med jobben trener Brian Deane har gjort i klubben, sier kaptein Ole Christopher Heieren Hansen.

Brian Deane viser tommel opp til spillerne på kap

Brian Deane slutter som trener i Sarpsborg 08. Spillerne er fornøyd med jobben han har gjort.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Torsdag ble det klart at Brian Deane slutter som trener i Sarpsborg 08 etter denne sesongen. Spillerne ønsker en trener som er lik Deane, sier kaptein Ole Christopher Heieren Hansen.

– Jeg er godt fornøyd med hvordan Brian har vært. Han er en god pedagog, er god med spillere og har en god personlighet. Jeg tror vi skal få inn en type som ikke er altfor forskjellig fra det vi har vært vant til de siste årene, sier han.

– Ikke vi som bestemmer hvem som trener oss

Ole Heieren Hansen

Kaptein Ole Heieren Hansen ønsker seg en trener som ligner på Brian Deane.

I 2012 skrev Deane under en toårskontrakt med klubben som går ut i desember.

– Jeg er takknemlig for det jeg har fått oppleve, og måten fansen og spillerne har møtt meg på vil alltid være spesiell for meg. Det har vært en fantastisk tid med en spillerstall som har gitt meg alt, selv når vi har tapt, sa Brian Deane torsdag.

Lagkaptein på Sarpsborg 08 sier at han vil ha en ny trener av samme type.

– Det er i hvert fall et personlig ønske. Jeg vet at spillergruppa er veldig fornøyd med den jobben han har gjort, men det er ikke vårt bord å bestemme hvem som skal trene oss, sier Heieren Hansen.

Både klubben og treneren er tause om hvorfor Deane forlater Sarpsborg 08. De ønsker heller å holde full konsentrasjon på innspurten i serien og på kvartfinalen i cupen.

Ikke overrasket

Heieren Hansen tror ikke trenerbyttet får innvirkning på resten av sesongen.

– Vi har full fokus på sesongen, og det har Brian også. Vi kan ikke la det påvirke oss altfor mye.

Han frykter ikke at treneren skal forsvinne før serien er over.

– Det er ikke den beskjeden vi har fått. Vi og han er fult opptatt av det om skal skje i cupen og serien, så vi skal ha en spennende sesong foran oss, sier Heieren Hansen.

Er du overrasket over at han ikke fortsetter?

– Jeg skjønte at det kunne komme. Samtidig kunne det gå begge veier. Vi er ikke veldig overrasket, sier kapteinen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 12-åringer slo til 13-åring

    Kommune og skole skal følge opp episoden der en gjeng med 12-åringer plaget og slo til en 13-åring på fotballbanen i Spydeberg søndag. – I slike saker pleier vi å snakke med partene og få dem til å forstå at slik oppførsel ikke er greit, sier forebyggingsleder Espen Valsgård ved Indre Østfold politistasjon til Smaalenenes Avis.

  • Ingen tog mellom Mysen og Rakkestad

    Østfoldbanen Østre Linje er fortsatt stengt for togtrafikk Mysen-Rakkestad etter jordras. Du må regne med innstillinger og forsinkelser. Bane NOR kommer med en ny oppdatering onsdag. Sjekk NSBs app og nettside for alternativ transport.

    Toglinje
    Foto: Odd Skjerdal / NRK