Normal

Mener Haabeth flagger skoleplassering for tidlig

To dager før Frederik II gir sin uttalelse om hvor den nye skolen bør bygges, sier fylkesordføreren at de prøver å få den lagt sammen med Arena Fredrikstad. Uhørt, mener lektorene.

Harald Petter Stette

Det er uhørt og lite tillitvekkende at fylkesordførerne flagger et standpunkt før høringsarbeidet er ferdig, sier Harald Petter Stette.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Fredrikstad kommune utreder både om den nye flerbrukshallen Fredrikstad Arena kan bygges, og hvor den nye Frederik II videregående skole skal settes opp. Flere mener det er synergieffekter å hente på å plassere de to sammen, en av dem er fylkesordfører Ole Haabeth.

– Vi ønsker å få til dette, sa Haabeth til Fredriksstad Blad (NB: Betalingsmur) tirsdag.

Det tolker Norsk lektorlag ved Frederik II som at fylkesordføreren flagger et standpunkt mens arbeidet med høringsuttalelsene pågår. Uhørt, mener tillitsvalgte Harald Petter Stette.

Burde ha ventet

– Det pågår en intern prosess i fylket, der vi er bedt om å si vår mening om dette med å kombinere nye Frederik II med Arena Fredrikstad. Vi har frist til fredag å si vår mening om det til rektor. Da er det uhørt av fylkesordføreren å flagge et standpunkt allerede nå. Han må lytte til hva alle sier, og komme med sin oppfatning. Dette er lite tillitvekkende.

Fylkesordfører Ole Haabeth (Ap)

Bakgrunnen for uttalelsen er klare politiske vedtak, sier fylkesordfører Ole Haabeth.

Foto: Hermund Lybeck Kjernli / NRK

– Men sier Haabeth virkelig at andre også bør mene det han mener?

– Han kan si at det er en spennende idé, og at vi må utrede dette og se hva vi lander på.

– Men han uttrykker i Fredriksstad Blad at han håper å få til denne kombinasjonen av Arena Fredrikstad og nye Frederik II. Det syns jeg er å gå veldig langt.

Haabeth: – Burde ikke overraske noen

Fylkestinget bestemmer i desember hvor den nye skolen skal ligge. Rektor ved Frederik II, kommer med sin mening på fredag, etter at Lektorlaget og andre ansatte gir sine innspill. Og hva fylkesordføreren mener burde ikke være overraskende for noen som er involvert i prosessen, svarer Ole Haabeth.

- Her har vi veldig klare politiske vedtak som sier at vi skal søke å få samlokalisering med kommunene der det er interessant og det er synergier for begge parter.

- Så dette burde ikke være en overraskelse i det hele tatt. Etter det jeg jeg har hørt så langt, er det åpenbare synergier i å samlokalisere en arena og en ny videregående skole.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Programleder: Lotte Olsen Jessa
  • Anbefaler peilere til kitere

    Redningsskøyta Elias har akkurat hjulpet to kitere som hadde strandet på Sletter utenfor Larkollen. Redningsskøyta anbefaler kitere å bruke personlige nødpeilesendere.