NRK Meny
Normal

Svensker spraymalte ferge i vinden

Opp mot 50 biler i Lysekil er gulprikkete av maling etter at en ferge ble spraymalt ved et verft sentralt i den svenske vestkyst-byen.

Spraymalt svensk bilferge

Malerfirmaet som spraymalte en bilferge i vinden skal ha tatt på seg det økonomiske ansvaret etter at hus og biler i Lysekil ble gulprikkete.

Foto: Cecilia Bergil/Sveriges Radio

Flere hus har også fått spor av den karakteristiske gulfargen som brukes på svenske bilferger, melder Sveriges Radio P4 Väst.

– Jeg har en bil som bare er ett år gammel, så det var «inte speciellt kul» å få maling over den, sier Andreas Hellström til Sveriges Radio P4 Väst.

Politianmeldt

Andreas Hellström

Andreas Hellström fikk lakken på bilen sin ødelagt av gul spraymaling.

Foto: Joel Hansson/Sveriges Radio

Det var forrige uke at verftet starter malerjobben i det som skulle vise seg å være litt for mye vind. Foruten bilfergen, ble også to boligområder i nærheten spraymalt. Det er velforeningene som har talt opp sakene for Sveriges Radio.

Etter et møte mellom malerfirmaet og velforeningene tidligere i uken, skal malerne ha påtatt seg det økonomiske ansvaret for skadene. Ifølge SR.se vil det koste flere tusen kroner å vaske ren hver enkelt bil.

– Nå er ikke min bil blant de hardest rammede, men jeg har sett bilder av bilene til de som bor i området og det ser virkelig ikke artig ut, sier Hellström.

Politiet har også fått minst en anmeldelse i saken, men etterforskningen er foreløpig ikke kommet i gang.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Billigere å handle i Sverige

    Endringer i kronekursen har gjort det betydelig billigere å handle i Sverige de siste månedene, skriver E24.

    – Det er 5–6 prosent rabatt på valutakursen siden nyttår i tillegg til allerede lave priser. Nå blir det ekstra mye å spare på grensehandel og Sverige-turen, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i SpareBank 1 til nettstedet.

  • Sarpsborg innebandy-kvinner ute

    Sarpsborg tapte to kamper og spilte en uavgjort i helgens NM-sluttspill i innebandy. Dermed går de ikke til NM-semifinalen.