Melkestasjonen i Spydeberg i full fyr

For andre gang på tre dager ble det full stans i togtrafikken på grunn av brann i den gamle ungdomsklubben i Spydeberg.

Brann i melkestasjonen i Spydeberg

Det er åpne flammer fra det gamle bygget som ligger helt inntil Østre linje på Østfoldbanen.

Foto: Freddie Larsen

Togtrafikken på Østre linje på Østfoldbanen ble mandag stående stille fordi et av sporene forbi huset ble satt ut av drift.

Togene krysser vanligvis i Spydeberg, men en kraftig brann i det gamle bygget førte til at de måtte krysse andre steder.

Også fredag rykket alle nødetatene ut til den gamle bygningen som ligger helt inntil Østre linje i Spydeberg i Østfold.

Brannen var så kraftig at brannvesenets fagleder på stedet ifølge Smaalenenes Avis ikke ville sende inn røykdykkere. Etter flere timer med intens slukking, fikk brannmannskapene til slutt kontroll over flammene.

Mandag ettermiddag kom det melding om at det igjen var full fyr i bygget. Brannvesenet tror vinden sørget for at brannen blusset opp igjen.

Kunne blitt Petter Solberg-museum

Også sommeren 2014 brant det kraftig i bygget, som har stått forlatt etter at ungdomsklubben flyttet ut av lokalene i 1997.

Brann i Spydeberg

Også fredag kveld var det full fyr i bygningen. Politiet mistenker at brannen var påsatt.

Foto: POLITIET

Bygningen er ikke tilkoblet strøm og politiet mistenker derfor at fredagens brann var påsatt.

– Det ble funnet ferske spor både inn og ut av bygningen. Dette sammen med at bygningen er ubebodd og uten strøm gir oss en indikasjon på at brannen kan være påtent, sa operasjonsleder Kari Monsen i Øst politidistrikt til Smaalenenes Avis.

Også i 2014 var det mistanke om at brannen var påsatt.

Det har vært flere planer for å ta i bruk bygget etter at ungdomsklubben flyttet ut.

Blant annet lanserte rallystjernen Petter Solberg bygningen som et mulig sted for å etablere et rallymuseum for hans kjøredresser, premier og nærmere 40 biler, skriver lokalavisen.

Det ble også snakket om å bruke bygget som base for SFO ved Hovin Skole, men Spydeberg har nå satt av en halv million kroner til å rive bygningen.

Over lengre tid har uvedkommende tatt seg inn i bygningen ved å rive opp planker som har vært spikret over vinduene.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Skal rense skipseksos

    Slåttland mekaniske verksted i Rakkestad skal selge Scrubber-systemer til en rekke rederier i årene framover. Det melder fagtidsskriftet metalsupply.no. Scrubber-systemene skal redusere utslippet av svoveloksid fra et syttitalls skip. Totalt vil salget være verd en halv milliard kroner.

  • Mange militærkolonner

    På Østlandet må du regne med at kolonner kan skape ekstra kø på Rv 3 og E6 mellom Rena og Fredrikstad. Mellom Årum og Fredrikstad kjører kolonnene på Rv 111.