NRK Meny
Normal

Meldte kredittkort stjålet – dømt for bedrageri

Retten trodde ikke på en Askim-kvinne som hadde meldt kredittkortene sine stjålet. Kortene ble benyttet til netthandel til kvinnens adresse etter at de skulle ha vært stjålet.

Kredittkort

Kvinnen meldte kredittkortene stjålet, men de var benyttet i nettbutikker til varer som ble sendt til hennes adresse.

Foto: DAMIEN MEYER / Afp

Nå er den 51 år gamle kvinnen dømt for bedrageri. Kvinnen er også dømt for dokumentforfalskning.

Kunne ikke betale regningen

I desember 2012 meldte kvinnen fra til banken sin om at hun var blitt frastjålet to kredittkort. Meldingen kom til banken tre dager etter at kvinnen hadde kontaktet banken fordi hun ikke klarte å betale kredittkortregningen sin.

Da saken kom opp for Follo tingrett for to uker siden, hevdet kvinnen at hun hadde oppdaget at kortene var stjålet fra garderobeskapet hennes på arbeidsplassen i slutten av oktober. Hun hevdet at hun hadde ringt banken noen dager senere og gitt beskjed om at de var stjålet.

En ansatt i banken møtte som vitne og forklarte at kvinnen 19. desember det året hadde gitt beskjed om at hun ikke klarte å betale kredittkortregningen sin. Hun forklarte videre at banken 22. desember fikk melding om at kortene var stjålet.

De samme minibankene

Follo tingrett

Follo tingrett.

Foto: Katarina Theis-Haugan / NRK

Tingretten festet ikke lit til forklaringen til tiltalte. Opplysninger fra banken viser nemlig at kortene er benyttet i de samme nettbutikkene og minibankene også etter det tidspunktet kvinnen hevdet at de var stjålet.

Varene som var kjøpt i nettbutikker etter at kortene skulle være stjålet hadde kvinnenes adresse som leveringsadresse, og ordrebekreftelser var sendt til hennes e-postadresse.

Da saken kom opp for retten skyldte kvinnen banken 84.000 kroner.

Dokumentforfalskning

Kvinnen er også dømt for tre tilfeller av dokumentforfalskning. Ved et tilfelle la hun fram for arbeidsgiveren sin et forfalsket dokument som skulle bevitne at hun ikke var politianmeldt i en sak. I to andre tilfeller, i forbindelse med jobbsøknader, la hun fram dokumenter som skulle bekrefte yrkesutdannelse hun ikke hadde.

Follo tingrett har fastsatt straffen til fengsel i 60 dager. Halvparten av straffen er gjort betinget. Kvinnen må dekke saksomkostninger med 1.500 kroner.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • – Kidnappet jente tilbake på Kypros

    Den fire år gamle jenta som i april ble bortført av faren sin på Kypros er gjenforent med moren, melder VG. Faren hevder at det var moren som kidnappet barnet fra ham i Norge i 2015, men Oslo tingrett har slått at far pliktet å levere datteren tilbake.

  • Mistet lappen etter sladding

    En 18 år gammel bilist er fratatt førerkortet etter at han sladdet på våt asfalt på Lisleby i Fredrikstad. Sladdingen førte til at mannen kjørte ut av veien. Han er også anmeldt for uaktsom kjøring, skriver politiet på Twitter.