NRK Meny
Normal

Drar til Stavanger med Ullevål som mål

Sarpsborg 08 har ett mål når laget går på banen for å spille semifinale mot Viking i Stavanger i kveld: Avansement til finalen på Ullevål.

Fotball: Sarpsborg - Viking (0-2)

Fra siste møte mellom de to lagene: Sarpsborgs Péter Kovács (t.h) og Vikings Joackim Jørgensen under eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg og Viking på Sarpsborg stadion, en kamp som endte med seier til Viking.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Sarpsborg 08 har spilt begge sine seriekamper mot Viking i år uten å ta poeng: I Stavanger ble det tap 1–3. I august ble det tap 0–2 på hjemmebane.

Geir Bakke

Sarpsborg 08s trener Geir Bakke håper sarpingene skal yppe seg skikkelig mot Viking i kveld.

Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK

Trener Geir Bakke tror ikke resultatene av seriekampene betyr noe når kampen sparkes i gang i kveld:

– Hver og en kamp lever sitt liv. Det er klart de sitter med en følelse av at de har god kontroll på oss. Vi sitter kanskje også med følelsen at de har spilt to kontrollerende kamper mot oss og dominert. Samtidig vet vi at fotball starter på null igjen. Vi ser annerledes ut som lag nå enn det vi gjorde i begge de periodene da vi møtte dem, sier Bakke.

Røper ikke taktikken

Bakke forsikrer at sarpingene drar til Stavanger med et klart mål for øye:

– Det er å ha en matchplan som tilsier at vi skal ha mulighet til å komme enda et steg videre. Så får vi se om vi har kvalitet nok til å yppe skikkelig.

Han ser ingen grunn til å røpe hverken lagoppstilling eller taktikk.

– Det er et lag som kjenner denne gruppa her ganske godt. Jeg ser ikke noen grunn til at de skal få noe mer enn nødvendig, i forhold til hva slags lagoppstilling vi skal ha.

Bakkes beskjed til spillerne når de går på banen er at de skal nyte øyeblikket som fotballspiller.

– Hver gang man tråkker utpå de 7.000 kvadratmeterne er det en begivenhet, og det er gøy, sier han.

Underdogs

Ole Christoffer Heieren Hansen

Ole Heieren Hansen tror på en spennende kamp.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

Kaptein Ole Heieren Hansen medgir at østfoldlaget nok oppfattes som underdogs når semifinalen spilles i Rogaland i kveld. Men han ser ikke på dem som en ulempe. Han tror det kan passer laget bra og lover at de skal angripe kampen.

– Det blir en spennende kamp og selvfølgelig drømmer vi om en finale. Vi var i semifinalen i fjor. Det var nære på i fjor. Vi merket hvor surt det var å ryke ut da. Nå håper vi det er vårt år i år, sier han.

I fjor tapte Sarpsborg semifinalen mot Odd 2–5 i Skien. I år møtte Sarpsborg 08 Odd i kvartfinalen hjemme i Sarpsborg, og da ble det seier 2–1.

Han skal bidra til å spre positivitet blant gutta og bidra til at de får tro på et avansement.

Fra før Sarpsborg to norgesmestre i fotball. Sarpsborg Fotballklubb har spilt 12 finaler og vunnet halvparten, sist i 1951. Sparta vant finalen mot Solberg i 1952.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ulykken er på Rolvsøyveien

    Frontkollisjonen på Rolvsøy har skjedd på Rolvsøyveien, melder politiet. To personer er lettere skadet. Tre biler er involvert i ulykken. Det er omkjøring om Dikeveien og lange køer i området.

  • Front mot front på Rolvsøy

    To personer er lettere skadet etter en front mot front ulykke i Dikeveien på Rolvsøy i Fredrikstad. Det er trafikale problemer på stedet, melder politiet.