NRK Meny
Normal

Måtte vente fem timer på hjelp

Monica Newman (38) ble sendt til akuttmottaket i Fredrikstad med symptomer på blodpropp. Der måtte hun vente fem timer på legehjelp. 

Sykehuset Østfold
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Det var i januar at Newmans arm og fingre plutselig hovnet voldsomt opp. Fastlegen fryktet blodpropp, og sendte henne derfor videre til akuttmottaket ved Sykehuset Østfold Fredrikstad. 

- Dra hjem

Men på akuttmottaket måtte hun vente i fem timer ble hun undersøkt.

- Ikke nok med at jeg hadde veldig vondt, men jeg satt jo og var kjemperedd for at det var en blodpropp. Hvis en får beskjed om at en kanskje har en blodpropp, så kunne jeg like godt ha sittet der på akuttmottaket og i verste fall kunne det gått riktig galt, sier Monica Newman til helseprogrammet PULS.

Etterhvert viste blodprøver at Newman ikke hadde blodpropp og etter to timers venting fikk hun beskjed om å dra hjem og ta en paracet. Fortvilet og sint ringte hun selv opp vakthavende lege ved Revmatologisk avdeling, som ba henne komme dit.

Beklager

- En time senere hadde jeg blitt undersøkt, fått diagnose og medisiner. Det viste seg at det ikke var noe alvorlig. Men det visste hverken jeg eller legene på det tidspunktet jeg kom inn, sier hun til Aftenposten.

Sykehuset Østfold beklager at pasienten har måttet vente lenge i akuttmottaket i en situasjon der hun var redd.

- Ut fra vår dokumentasjon har hun fått forsvarlig medisinsk oppfølging. Utover dette har vi ingen kommentarer, sier Anne Grethe Erlandsen, kommunikasjonsdirektør ved Sykehuset Østfold HF, til Aftenposten.

Les mere på helseprogrammet PULS sine nettsider

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: