NRK Meny
Normal

Måtte stenge umiddelbart

Flere ulovligheter ble avdekket i en samordnet aksjon mot serveringsstedet til Kurdisk Forening i Fredrikstad.

Kurdisk Forening i Fredrikstad

STENGT: Kurdisk Forening i Fredrikstad har drevet serveringssted i disse lokalene, men ifølge politiet har de hverken serveringstillatelse eller godkjente lokaler til dette.

Foto: Hermund Lybeck Kjernli / NRK

– De hadde ikke serveringstillatelse og ikke godkjente lokaler. I tillegg ble det funnet ulovlig innførte matvarer, forteller operasjonsleder Tom Sandberg i Østfold politidistrikt til NRK.

Det var fredag kveld at politiet aksjonerte mot Kurdisk Forening i Fredrikstads lokaler sammen med Mattilsynet, Arbeidstilsynet, Tollvesenet, Brannvesenet og Fredrikstad kommune.

– Serveringsstedet ble stengt umiddelbart, sier Sandberg.

– Må ordne opp

Lederen for Kurdisk Forening i Fredrikstad, Zubair Amedi, bekrefter at de nå holder stengt inntil videre.

– Vi må ordne opp i de tingene som ble funnet, og må følge norske lover og regler som alle andre, sier han til NRK.

Amedi forteller at de tar sikte på å åpne serveringsstedet igjen når de har fått orden på de ulovlighetene som ble avdekket.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To anmeldt for promillekjøring

    En kvinne ble anmeldt for promillekjøring i Vestbygda i Onsøy i Fredrikstad lørdag kveld. Blåseprøven viste 1,2 i promille, og kvinnens førerkort ble dermed beslaglagt. Ved 3-tiden natt til søndag ble en mann i 40-årene tatt for promillekjøring på Kråkerøyveien i Fredrikstad. Det ble tatt blodprøve, og mannens førerkort ble tatt i beslag, opplyser politiet på Twitter.