NRK Meny
Normal

Politiet avlyser auksjon på grunn av været

For første gang på 40 år har politiets store hittegodsauksjon i Fredrikstad blitt avlyst.

Tor Vister

Auksjonarius Tor Vister viser frem noe av det som skal under hammeren på politiets store hittegodsauksjon i Fredrikstad - nå etter påske.

Foto: Lars-Erik Thømt

– Det er krise for å si det rett ut. Det er jaggu mange som har ringt og spurt om det blir noe auksjon. De spør meg om det er noen kontroller fordi de hadde sommerdekk på bilen, ler auksjonarius Tor Vister.

Politiets store hittegodsauksjon i Fredrikstad ble i dag er avlyst på grunn av de vanskelige værforholdene. Blant tingene det var ment å auksjonere bort er flere dyre musikkinstrumenter og mer enn 200 sykler.

– Det er 200 sykler, smykker, en bassgitar, en del verktøy og forskjellige ting. Også har vi to tenorsaksofoner og én sopransaksofon. De er som nye, jeg tenker at de er stjålet nye. Det er dyre ting som vi hadde tenkt til å selge i dag, sier han

Aldri tidligere

Vister har jobbet som auksjonarius for hittegodsauksjonene i 40 år, men han har aldri tidligere blitt nødt til å avlyse den populære auksjonen.

– Vi har aldri hatt en avlysning. Jeg har aldri vært syk og det har aldri vært så dårlig vær at vi har trengt å avlyse. Det er beklagelig, men jeg tror det er den riktige tingen å gjøre, forteller han.

Auksjonen er nå flyttet til den 9. april. Det vil komme nye annonser i lokalavisene etter påske, forteller Vister.

– Dette er veldig populært, jeg har vært nødt til å be folk fra Oslo om å holde seg hjemme, så det er kjedelig at vi har blitt nødt til å avlyse i dag. Men vi prøver igjen 9. april, så får vi håpe at været holder seg fint da, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sesongen over for Halden

    Haslum går til semifinalen i NM-sluttspillet i håndball etter å ha slått Halden 34-29 i den siste kvartfinalekampen. Dermed er sesongen over for Halden.