NRK Meny
Normal

En til sykeshus etter masseslagsmål på asylmottak

En person er kjørt til sykehus etter et stort slagsmål ved Mysebu mottak i Mysen i Østfold lørdag kveld.

Mysebu

En person er fraktet til sykehus etter et masseslagsmål ved Mysebu transittmottak. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK

Ifølge politiet foregikk krangelen mellom asylsøkere fra Somalia og Afghanistan.

Meldingen om slagsmålet kom klokka 19.55, opplyser operasjonsleder Magnar Tinjar i Follo politidistrikt. I tillegg til den ene personen som ble brakt til Fredrikstad sykehus er én kjørt til legevakt.

– Meldingen vi fikk var at den ene personen som ble fraktet til sykehus skulle undersøkes for et mulig armbrudd. Det er ikke meldt om avorlige skader, sier Tinjar til NRK.no.

Flere andre har også fått småskader. Ifølge politiet var flesteparten av beboerne ved mottaket innblandet i krangelen.

– Det ble meldt om at de fleste av de 38 beboerne var involvert i slagsmålet, så det var nok ganske ampert en stund, sier Tinjar.

Ingen personer er pågrepet i saken, men politiet vil etterforske forholdene i ettertid.

– Det var ganske kaotiske forhold der i kveld, så vi må sette oss ned i ettertid for å finne årsaken, sier Tinjar.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Møter i retten etter trusler

    En politibetjent i Østfold skal ha fått drapstrusler mot seg og sin familie av en mann som ble pågrepet i Fredrikstad. I dag må en 24 år gammel mann møte i Fredrikstad tingrett, tiltalt for grover trusler mot politibetjenten og hatefulle ytringer mot muslimer. Politiadvokat Jalal Khan sier truslene er alvolige. Mannens forsvarer, Øyvind Abrahamsen, ønsker ikke å kommentere saken før tingrettens behandling.

  • Mer flåttsykdom i Sverige

    Det er registrert rekordmange tilfeller av flåttsykdommen TBE i Vestra Götaland i Sverige så langt i år. I regionen som grenser til Østfold har 35 fått sykdommen så langt i år, mot 16 i hele fjor, ifølge Sveriges radio. Svenske helsemyndigheter anbefaler folk å vaksinere seg mot flåttsykdommen. I Norge er det kun registrert fem tilfeller av TBE så langt i år, melder Folkehelseinstituttet til NRK. Ingen av disse tilfellene var i Østfold, til tross for økningen rett over grensa.