NRK Meny
Normal

Martin Thon sikter mot junior-VM

Juniorløper Martin Thon fra Skiptvet er kanskje Norges største sprinttalent på ski. Til vinteren kan bli Østfolds første representant i junior-VM siden slutten av 90-tallet.

Sindre Odberg Palm (t.v.) og vinner Martin Thon

Martin Thon (t.h.) sammen med Sindre Odberg Palm etter rennet på E18 i august.

Foto: Claes-Tommy Herland

19 år gamle Martin Thon leker allerede med de store gutta. For juniorløperen fra Skiptvet har 15 kilometer motbakkepigging med de nye lagkameratene i Team Jobzone blitt den nye hverdagen.

– Jeg må bare lære av den rutinen de har. Også er det jo inspirerende å trene med så mange gode folk, sier han til NRK.

For halvannen måned siden trakk Thon det lengste strået i en Østfold-duell mot Sindre Odberg Palm på nye E18 i Indre Østfold

Og han prøver så godt han kan å «yppe» mot sine eldre lagkamerater på trening.

– Jeg lærer det jeg må lære av dem, også prøver jeg å gi dem litt kamp også, ler han.

– Blant de beste

Ragnar Bragvin Andresen

Teamsjef Ragnar Bragvin Andresen i Team Jobzone har stor tro på sin unge lagkamerat.

Foto: Henrik Bjørnstad Skolt / NRK

Skitalentet var nære en plass i junior-VM i fjor, selv om han var slått ut av kyssesyken store deler av vinteren.

Holder han seg frisk er han ikke i tvil om at han kan nå målet denne sesongen, og få en plass i junior-VM i Kasakhstan.

– Drømmen er å komme til junior-VM og gjøre det bra der. Men det er hardt å komme dit. Det er vel bare to-tre sprintplasser, så jeg må være i topp tre i begge sprinterne før VM.

Og teamsjef Ragnar Bragvin Andresen har tro på at Thon skal klare å kvalifisere seg – dersom ting er noenlunde på stell.

– Jeg tror absolutt at han er blant de beste juniorene. Det har han vist i rennene han har gått mot Norges beste løpere i sommer, og på trening her sammen med oss.

Les også: Her knuser han verdensmesteren - med ødelagt stav

Se TV-reportasje fra trening med Martin Thon

Han er kanskje Norges største sprinttalent på ski, og juniorløper Martin Thon fra Skiptvet trener allerede med de store gutta. Til vinteren kan han bli Østfolds første representant i junior-VM siden slutten av nittitallet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Rittet stoppet på grunn av seilbåt

    Hele sykkelrittet Ladies Tour of Norway ble stoppet av bruåpning i Fredrikstad. Et brudd med fire syklister lå 21 sekunder foran hovedfeltet da brua ble stengt for å slippe igjennom en seilbåt. – De skal ha fått beskjed om dette, sånn jeg forstår det er det utenfor vårt ansvarsområde så lenge vi har gitt beskjed, sier teknisk rittleder Sondre Sørtveit til HA.

  • Klager på nei til felling av ulv

    Østfold Bondelag klager til Miljødirektoratet på fylkesmannens nei til skadefelling av en ulv. I klagen trekker de fram at 11 sauer ble tatt på innmarksbeite i Halden i jul og tidlig i august kom en ulv seg innenfor rovviltgjerder i Rakkestad og tok en sau. Fylkesleder i Østfold bondelag, Svend Arild Uvaag mener ulven må felles for å forebygge at flere husdyr blir tatt

    Ulv tok sau i Halden
    Foto: Lotte Olsen/NRK