Markering etter at niåring døde

Det har i dag vært samlinger for elevene på Cicignon skole i Fredrikstad for å minnes niåringen som mistet livet etter drukningsulykken sist søndag.

Flagg på halv stang på Cicignon skole

Cicignon skole i Fredrikstad heiste flagget på halv stang i dag, etter at en elev ved skolen omkom etter en drukningsulykke sist søndag.

Foto: Bengt-Eigil Ruud / NRK

Politiet la ut melding om ulykken på Twitter i 13-tiden på søndag. Da var nødetatene på stedet ved Bingedammen, som ligger sentralt i Fredrikstad.

En ni år gammel gutt ble fløyet til Rikshospitalet med redningshelikopter, der det ble påvist at tilstanden var kritisk.

Seksjonsleder for etterforskning i Fredrikstad-politiet, Rune Albertsen, bekrefter dødsfallet.

– Vi er informert om at gutten døde på sykehus i går ettermiddag. Han vil bli obdusert i løpet av dagen, men det antas at drukning er dødsårsak.

Bingedammen i Fredrikstad

Bingedammen ligger ikke langt fra Fredrikstad sentrum. De to guttene har badet sammen, da den ene av dem skal ha gått for langt ut og kommet under vann.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK

Ifølge Albertsen har det vært to unge gutter som har badet i Bingedammen, og den ene har gått for langt ut, mistet fotfestet og kommet under vann.

Politiet opplyser at gutten ikke var svømmedyktig.

Nabo hentet opp

Det var en beboer i området som fikk gutten opp av vannet og startet førstehjelp.

Bingedammen er et tjern som ligger i skogsterreng i Bydalen, nordøst for Fredrikstad sentrum. Dammen er dels vannkilde for byens befolkning.

Markering i dag

I dag har det vært en samling for elevene på Cicignon skole i Fredrikstad, der niåringen gikk, og flagget på skolen er heist på halv stang.

– Dette er en tung dag. Det ble et verst tenkelig utfall av drukningsulykken, sier rektor Camilla Dahlstrøm.

Skolen sender i dag et skriv hjem med alle elever, som orienterer om det som har skjedd.

– Vi planlegger nå en minnestund sammen med de pårørende, og vi har folk på skolen som er tilgjengelige for elever som trenger noen å snakke med, sier Dahlstrøm.