NRK Meny
Normal

– Pappa angrer på at han solgte samlingen

I september kommer Marion Ravn ut med ny plate. – Det er viktig for meg at den også kommer som LP.

Marion Ravn

Marion Ravn er klar med nytt album i september. Den kommer ut på både CD og vinyl.

Foto: Remi Presttun / Presttun Foto

Nylig signerte Marion Ravn platekontrakt med Sony i Tyskland, og denne uken var hun i München for å spille inn musikkvideo til singelen «In Dreams».

Nå håper den 30-åringen at den nye musikken hennes skal slå til ute i Europa.

– Plata kommer ut i Tyskland, Østerrike og Sveits i august, og In Dreams blir sendt ut til radiostasjoner i Tyskland nå. Det blir spennende å se om de liker det jeg driver med, sier hun til NRK.

– Pappa var dum og solgte alt

22. september er det klart for lansering av albumet «Scandal» i Norge, halvannet år etter det forrige studioalbumet «Songs From A Blackbird».

For Ravn har det vært svært viktig at det blir en fysisk utgivelse.

Thom Hell og Marion Ravn

Thom Hell har produsert singelen In Dreams sammen med Even Ormestad. Her er han sammen med Marion Ravn før TV-aksjonen i fjor.

Foto: Tonje Bergmo / NRK

– Den kommer også ut på LP, slik at folk kan få kjøpe vinyl. Det synes jeg er veldig viktig. Det er deilig å kunne holde plata i hånda, se på coveret og lese tekstene.

30-åringen forteller at det gikk mest i CD-plater da hun vokste opp. Faren solgte nemlig hele vinylsamlingen fordi den tok for stor plass.

– Han hadde utrolig mye fin vinyl, men han var så dum at han solgte alt sammen. Så fikk han ei datter som hørte på akkurat den samme musikken som han, så det angrer han bittert på. Nå har jeg til og med skaffet meg platespiller, røper hun.

Hvorfor er det så viktig for deg med vinyl?

– Det er noe med lyden og det å kunne holde i coveret. Når alt er på data og det er snakk om streaming, så får man ikke den samme følelsen. Også er det er deilig å kunne høre på et album fra første spor til det er slutt. Det gjør man veldig sjelden nå for tiden, nå er det en låt her og der.

Drømmer om Tyskland

Lørdag spiller Marion Ravn flere av sine nye sanger i sin første konsert for sommeren, på St. Hans-festen i Gamlebyen i Fredrikstad.

– Jeg tror det kommer til å bli gøy. Vi har øvd inn mange nye låter som ingen har hørt før, så vi får satse på fint vær og god stemning, sier hun.

Etter platelanseringen drømmer artisten fra Lørenskog om å legge ut på en landsdekkende turné.

– Jeg har noen få konserter i sommer, men det er spredt rundt hele landet. Egentlig håper jeg på en skikkelig turné, fra Kristiansand til Alta, når plata blir ferdig. I tillegg drømmer jeg om å kunne dra på turné i Tyskland.

Fremdeles lykkelig gift

Marion Ravn og Andreas Ygre Wiig

Marion Ravn og snowboard-profilen Andreas Ygre Wiig giftet seg i Nøtterøy kirke 25. mai i fjor.

Foto: Gjersøe, Peder / NTB scanpix

På konserten i Fredrikstad skal også Sivert Høyem spille. Da kommer Marion Ravn til å treffe flere musikere hun har hatt svært tett kontakt med det siste året.

– Trommisen til Sivert er produsenten min, og han har også skrevet mange av låtene mine. Mange av gutta i bandet til Sivert spiller også på plata mi. Det blir veldig morsomt å spille en slags dobbeltkonsert med dem, sier Ravn, som til tross for hardt arbeid med plata fremdeles er lykkelig gift med snowboard-stjerne Andreas Ygre Wiig.

– Det ville jo vært litt trist om vi ikke var det. Det er musikk som er førsteprioriteten min, men heldigvis har jeg en mann som har snowboard som førsteprioritet, så da går det egentlig ganske bra, smiler hun.

Hør In Dreams live hos Christine i P3 her:

Marion Ravn - In Dreams live hos Christine

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 20.55: Siste nyheter fra Østfold

  • 18.50: Se Østfold-nyhetene her