NRK Meny
Normal

Marihuana i reservehjulet

Tollerne på Svinesund har beslaglagt 5,7 kilo marihuana i reservehjulet på en Mercedes.

Beslag av Marihuana

5,7 kilo marihuana ble funnet i reservehjulet på en Mercedes.

Foto: Tollvesenet

Beslaget ble gjort om kvelden 29. oktober da to tsjekkisk-registrerte personbiler ankom Svinesund med få minutters mellomrom, skriver Tollvesenet på sine hjemmesider.

Les også: Hasj gjemt mellom frukt og grønnsaker

Begge bilene, en Opel Astra og en Mercedes ML ble utsatt for utvidet kontroll i Tollvesenets kontrollhall.

I bilene befant det seg i alt fem vietnamesiske statsborgere, som innrømmet at de kjente hverandre og forklarte at de var på veg til Oslo for å besøke en venn og kollega.

– De sitter fortsatt i varetekt, sier kontorsjef ved Tollvesenet, Wenche Fredriksen.

Avslørt av narkotikahund

Narkotikahunden Max 181 søkte på begge bilene og hunden markerte for narkotika på Mercedesens reservehjul. Denne bilen ble kjørt av en 22-årig vietnameser. Tollerne bestemte seg deretter for å skanne bilen og kunne da se fremmedlegemer inne i reservehjulet.

Reservehjulet inneholdt totalt 5,7 kilo marihuana og Østfold politidistrikt ble varslet om tollernes funn. Politiet overtok ansvaret for narkotikaen, de impliserte personene og den videre etterforskningen.

Les også:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Østfoldprisen til Helberg

  Mannen bak kystlotteriet, Sten Johnny Helberg, er vinner av Østfoldprisen 2018. Han får prisen for sin innsats for å få folk til å plukke søppel i skjærgården. Kystlotteriet skal motivere folk til å rydde søppel i skjærgården ved hjelp av premiering, skriver Østfold fylkeskommune på sine nettsider. Østfoldprisen er Østfold fylkeskommunes hederspris.

  Sten Johnny Helberg
  Foto: Anette Torjusen / NRK
 • Ingrid Willoch er død

  Høyrepolitiker Ingrid Willoch er død. Det skriver Fredriksstad Blad. Willoch satt på Stortinget fra 1981 til 1993, og har vært vareordfører i Fredrikstad

  Ingrid Willoch var gift med Georg Apenes som døde i fjor.

  Ingrid Willoch
  Foto: Anne Ognedal / NRK