NRK Meny
Normal

Mann utsatt for grov vold på 17. mai

To personer er varetektsfengslet etter en grov voldssak i en leilighet i Mysen.

Grov vold i Mysen

Ifølge politiet ble den grove volden utført i en leilighet i dette boligområdet i Mysen.

Foto: Glenn Thomas Nilsen

En mann ble fraktet til sykehus etter å ha blitt utsatt for grov vold på kvelden 17. mai. Volden skal ha skjedd i en leilighet i et boligområde i Mysen, skriver Smaalenenes Avis.

– To personer, en mann og en kvinne, ble pågrepet senere på kvelden, og er siktet for legemsbeskadigelse under særedeles skjerpende omstendigheter, sier politioverbetjent Rune Isaksen ved Indre Østfold politistasjon til NRK.

Han ønsker ikke å utdype hva politiet mener er de skjerpende omstendighetene, utover at det er voldshandlingen som er bakgrunnen for denne delen av siktelsen.

Ble varslet av vitner

Rune Isaksen

Politioverbetjent Rune Isaksen ved Indre østfold politistasjon.

Foto: Martin Tangen Schmidt / NRK

De to siktede personene ble mandag varetektsfengslet i fire uker, to av ukene med brev- og besøksforbud. Politiet ønsket dem varetektsfengslet på grunn av faren for bevisforspillelse.

– Vi har fått gjort mye arbeid så langt, men det gjenstår fortsatt en del, sier Isaksen.

Politiet ble varslet om volden av vitner, men Isaksen vil ikke si om vitnene var til stede da volden ble utført, eller hva slags vold det var snakk om.

– Jeg ønsker ikke å si noe om detaljene, verken om hva slags vold eller om det ble benyttet noen gjenstander. Vi har avhørt en del vitner, men ettersom det fremdeles er tidlig i etterforskningen velger vi å holde kortene tett til brystet foreløpig.

Kjenninger av politiet

Den fornærmede mannen ble skrevet ut fra sykehus allerede natt til 18. mai. Isaksen har foreløpig ikke oversikt over mannens tilstand.

De siktede ble ikke pågrepet i den aktuelle leiligheten, men på et annet sted i Mysen senere på kvelden. Politioverbetjenten forteller at de involverte er kjent av politiet fra tidligere.

– Alle de impliserte er bosatt i Eidsberg kommune, men noen nærmere relasjon mellom de tre går vi ikke ut med foreløpig. Jeg kan bekrefte at dette er personer politiet har hatt kontakt med tidligere, men jeg ønsker ikke å utdype i hvilken sammenheng.

Advokatene John Christian Elden og og Eva Frivold har blitt oppnevnt som forsvarere for de to siktede.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Skogbrann i Røysåsen

    Det er skogbrann i området rundt Røysåsen i Moss. Brannvesen og politi er på vei, skriver politiet på Twitter. Det er stor røykutvikling i området, og politiet anbefaler beboere i nærheten om å stenge vinduer og luftinntak.

  • Ny sjef for Østfoldforskning

    Ellen-Marie Forsberg blir ny direktør i Østfoldforskning AS fra oktober. Hun har vært leder for forskergruppa for ansvarlig innovasjon ved Arbeidsforskningsinstituttet siden 2011 og forskningssjef i perioden 2015 til 2018. Forsberg har ledet to EU-prosjekter innenfor ansvarlig innovasjon, og har jobbet mye med både forskningspolitikk og forskningsetikk.