Mann tiltalt for drap på tidligere samboer

Nå starter rettssaken etter Lisleby-drapet.

Drap Fredrikstad

En 35 år gammel kvinne ble funnet hardt skadd i en bolig på Lisleby i Fredrikstad. Hun ble fraktet til sykehus, men døde av skadene.

Foto: Jensen, Tom-Egil / NTB scanpix

I dag må en 51 år gammel mann møte i Fredrikstad tingrett, tiltalt for drap på sin tidligere samboer i en leilighet på Lisleby i januar i år.

51-åringen er også tiltalt for å ha truet et mannlig familiemedlem av drapsofferet med kniv.

Ifølge tiltalen skal tiltalte ha gått mot han med en kniv i hver hånd. Drapsofferet skal da ha gått mellom de to for å roe ned sin tidligere samboer, og selv blitt knivstukket og drept.

Mannens forsvarer John Christian Elden har tidligere sagt til NRK.no at 51-åringen ikke erkjenner skyld i saken.

Døde av skadene

13. januar i år rykket politiet ut til en leilighet på Lisleby i Fredrikstad.

Da politiet tok seg inn i boligen, fant de en alvorlig skadet kvinne. Hun ble fraktet til sykehuset, men døde av skadene.

Ifølge tiltalen ble kvinnen stukket gjentatte ganger med kniv, blant annet i høyre skulder/bryst.

(Artikkelen fortsetter under)

Drap i Fredrikstad

Den 35 år gamle kvinnen ble drept i en leilighet i Søren Klæboes vei på Lisleby.

Foto: Magnus Brenna-Lund

Har frikjent politiet

Spesialenheten for politisaker bestemte på eget initiativ å granske saken, ettersom det ifølge politiets egne logger skal ha tatt 1 time og 20 minutter fra politiet fikk melding om knivtrusler til de tok seg inn i den aktuelle leiligheten.

Det skal også ha tatt 38 minutter fra bevæpnet politi ankom adressen, til tjenestemenn først rykket inn i leiligheten der den 35 år gamle kvinnen lå med dødelige skader.

Ifølge Fredriksstad Blad har Spesialenheten frikjent politiet i saken. De skal ha henlagt saken med begrunnelsen «intet straffbart bevis», ifølge avisa.