Tre personer pågrepet etter skytedrama

To personer skal ha blitt truet, og en av dem slått med et skytevåpen i Sarpsborg natt til lørdag. Det skal også ha blitt avfyrt skudd.

Laster kart, vennligst vent...

To menn ble pågrepet i Eidet-området utenfor Sarpsborg natt til lørdag. Lørdag formiddag ble også en tredje person pågrepet i det samme området.

Politiet fikk like etter midnatt natt til lørdag melding om at det var blitt benyttet skytevåpen i forbindelse med en uoverensstemmelse i Sandesund-området nær Sarpsborg sentrum.

Ifølge Sarpsborg Arbeiderblad skal det også ha blitt avfyrt et skudd

– Ingen ble truffet av skudd, men en mann ble slått i hodet med et skytevåpen. Han ble behandlet på legevakten, opplyser operasjonssentralen i Østfold politidistrikt.

– Hang etter armene i tre

Politiet fant raskt fram til en bil som de antatte gjerningspersonene flyktet i.

– Etter en kort forfølgelse forsvant bilen, men ble funnet omtrent med én gang. De antatte gjerningsmennene hadde hensatt bilen og løpt til skogs, opplyser politiet videre.

Store ressurser ble satt inn i jakten, med blant annet politihelikopter og politihunder fra Follo politidistrikt.

– To menn i 20-årene er pågrepet. En av dem gjemte seg i en stall. En annen hang i armene flere meter opp i et tre, opplyser politiet.

Mennene ble pågrepet ved Eidet-området i Sarpsborg, og de pågrepne er kjenninger av politiet fra tidligere.

Uklart motiv

Tidlig lørdag morgen opplyste politiet at det var grunn til å tro at flere personer var involvert. Rundt klokken kvart på elleve ble en tredje mann pågrepet etter at politiet etterlyste ham via Twitter.

– I utgangspunktet leter vi ikke etter flere gjerningspersoner nå. Det er ingen grunn til å tro at det var flere involverte ut fra de opplysningene vi har nå, sier operasjonsleder Tom Sandberg til NRK like før klokken 11 lørdag.

Motivet for hendelsen ønsker de foreløpig ikke å si noe om.

– Vi må få snakket nærmere med de fornærmede, og vi må også få snakket med dem som er pågrepet for å finne ut mer om hva som kan ligge bak, sa operasjonsleder Terje Marstad til NRK tidlig lørdag morgen.

Politiet skal ha gjort beslag av skytevåpen, men ønsker ikke å gå nærmere inn på dette foreløpig.

– Vi jobber videre med saken utover dagen og morgendagen. Det gjenstår fortsatt flere avhør og undersøkelse av åsted, sier etterforskningslederen til NRK lørdag ettermiddag.