NRK Meny
Normal

Skulle ta hevn for sin bror med øks

– Idioter som burde holdt seg for seg selv sørger for at Halloween-feiringen får et særnorsk preg – slik karakteriserer politiet den dunkle feiringen i Østfod.

«Idioter som burde holdt seg for seg selv lager kvalme for mange feststemte mennesker, og sørger for at Halloween-feiringen har fått et særnorsk preg», skriver operasjonsleder Hans Martin Nygårdsmoen i Østfold-politiet i politiloggen fra natten.

Gikk mot utested med øks

Operasjonslederen sikter blant annet til en 18 år gammel gutt som ble pågrepet mens han gikk gjennom Fredrikstad sentrum, bærende på en øks.

– Han var på vei til et utested for å hevne noe han mente hans bror var blitt utsatt for, forklarer operasjonslederen.

Mannen ble imidlertid pågrepet før han greide å skade noen.

Slått og sparket i hodet

Den travle natten for politiet startet i Våler utenfor Moss. En stund før midnatt kom en ungdomsfest med100 festdeltakere ut av kontroll, og de engasjerte vaktene til festen måtte be om bistand fra politiet.

– En ung gutt ble kjørt til Sykehuset Østfold i Fredrikstad etter å ha blitt slått og sparket i hodet, og flere ble fraktet til legevakten i Moss for behandling av lettere skadet, opplyser politiet.

Ung-guttens tilstand skal imidlertid nå være stabil.

30-åring gikk amok i bar overkropp

I Askim og Skiptvet var det også flere tilfeller av ordensforstyrrelser på grunn av Halloween-party.

Natten ble for politiet i Østfold avsluttet med en mann i Råde, som i bar overkropp gikk rundt i et nabolag og veltet søppelkasser, ødela utemøbler, rev ned postkasser og blomsterdekorasjoner, tidlig søndag morgen.

– Det viste seg å være en 30 år gammel mann bosatt i Moss. Han er satt i arrest, og er anmeldt av politipatruljen som pågrep ham, forklarer Nygårdsmoen.

I tillegg ble en rekke personer brakt inn i drukkenskapsarresten og bøtelagt for ordensforstyrrelser, det dreier seg om flere voldstilfeller, klammeri med politiet, og urinering offentlig, og promillekjøringer i Sarpsborg, Råde, Fredrikstad og på Ørje.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mente kylling ikke var kjøtt

    En 51 år gammel mann må betale 25.000 kroner i bot for å ha smuglet over 300 kilo kyllingkjøtt over grensen ved Ørje sommeren 2016. Mannen mente kylling ikke var å anse som kjøtt.

  • Hesten er reddet opp av myra

    Hesten som hadde satt seg fast i en myr i Degernes i Rakkestad er nå reddet. Alt står bra til melder Brannvesenet.