NRK Meny
Normal

Går inn for fengsling av mann etter brutale spadeslag mot kvinne

Politiet har mandag begjært varetektsfengsling av en mann i 30-årene mistenkt for å ha skadet en kvinne alvorlig i ansiktet med en spade sist uke.

Heggen og Frøland tingrett

Mannen ble mandag fremstilt for fengsling i Heggen og Frøland tingrett.

Foto: Glenn Thomas Nilsen

Kvinnen ligger på Ullevål universitetssykehus med alvorlige skader i ansiktet etter den brutale voldsepisoden i Mysen i Østfold sist torsdag.

Hun ble slått flere ganger i ansiktet med en spade. Det er uklart hvordan tilstanden hennes er mandag ettermiddag, men ifølge politiet må hun opereres i ansiktet.

Vitner meldte fra

Det var vitner som meldte fra om hendelsen.

Ifølge politiet vedkjenner ikke mannen seg siktelsen mot ham for spade-slagene mot kvinnen.

– Vi har avhørt han, men han erkjenner ikke straffskyld for dette, sier politistasjonssjef Trond Widme, ved indre Østfold politistasjon.

Mannen og kvinnen er ikke et par, men ifølge politiet kjenner de hverandre.

Pågrepet bak rattet

Både mannen og kvinnen er kjenninger av politiet. Mannen er tidligere dømt for vold og befatning med narkotika, og politiet mistenker at han var ruspåvirket.

– Vi mistenker at mannen var ruspåvirket, forteller Widme.

Mannen ble pågrepet da han satt bak rattet i en bil som sto fast i en snøfonn. Han var også skadet og måtte behandles på Sykehuset Østfold i Fredrikstad.

– Han skal ha blitt slått i ansiktet og har fått ansiktsskader. Disse skadene skal han ha fått i forbindelse med en annen hendelse. Kvinnen mistenkes ikke for å stå bak, sier politistasjonssjef Trond Widme ved Indre Østfold politistasjon.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kvinne mistenkt for promillekjøring

    Politiet i Halden har anmeldt en kvinnelig sjåfør mistenkt for promillekjøring i sentrum lørdag formiddag. Førerkortet hennes ble beslaglagt, melder politiet på Twitter.

  • Fikk samfunnsstraff for vold

    Borgarting lagmannsrett har gjort om straffen for to sarpinger som er dømt for voldsbruk. De to er, sammen med tre andre, dømt for vold mot en mann i Sannesund i Sarpsborg i 2015. En 26 år gammel mann har fått endret straffen fra fengsel i åtte måneder til 240 timer samfunnsstraff. En 24 år gammel mann har fått endret straffen fra fengsel i et halvt år til 180 timer samfunnsstraff.