NRK Meny
Normal

Går inn for fengsling av mann etter brutale spadeslag mot kvinne

Politiet har mandag begjært varetektsfengsling av en mann i 30-årene mistenkt for å ha skadet en kvinne alvorlig i ansiktet med en spade sist uke.

Heggen og Frøland tingrett

Mannen ble mandag fremstilt for fengsling i Heggen og Frøland tingrett.

Foto: Glenn Thomas Nilsen

Kvinnen ligger på Ullevål universitetssykehus med alvorlige skader i ansiktet etter den brutale voldsepisoden i Mysen i Østfold sist torsdag.

Hun ble slått flere ganger i ansiktet med en spade. Det er uklart hvordan tilstanden hennes er mandag ettermiddag, men ifølge politiet må hun opereres i ansiktet.

Vitner meldte fra

Det var vitner som meldte fra om hendelsen.

Ifølge politiet vedkjenner ikke mannen seg siktelsen mot ham for spade-slagene mot kvinnen.

– Vi har avhørt han, men han erkjenner ikke straffskyld for dette, sier politistasjonssjef Trond Widme, ved indre Østfold politistasjon.

Mannen og kvinnen er ikke et par, men ifølge politiet kjenner de hverandre.

Pågrepet bak rattet

Både mannen og kvinnen er kjenninger av politiet. Mannen er tidligere dømt for vold og befatning med narkotika, og politiet mistenker at han var ruspåvirket.

– Vi mistenker at mannen var ruspåvirket, forteller Widme.

Mannen ble pågrepet da han satt bak rattet i en bil som sto fast i en snøfonn. Han var også skadet og måtte behandles på Sykehuset Østfold i Fredrikstad.

– Han skal ha blitt slått i ansiktet og har fått ansiktsskader. Disse skadene skal han ha fått i forbindelse med en annen hendelse. Kvinnen mistenkes ikke for å stå bak, sier politistasjonssjef Trond Widme ved Indre Østfold politistasjon.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Funnet bil fra ran

    Politiet har funnet bilen som to ranere stakk av med etter det brutale ranet mot et ektepar i Rygge natt til mandag. Det skriver Moss Avis. Bilen ble funnet i et skogsholt mellom Svinesund og Strömstad. Den er transportert til politihuset på Ski for nærmere undersøkelser.

  • Kollisjon på riksvei 111

    En trailer har kollidert med to personbiler på riksvei 111 ved Torp. Nødetatene er på stedet. Skadeomfanget er ukjent.

    Kollisjon ved Torp
    Foto: Rahan Bazaz/NRK