NRK Meny
Normal

Mann fra Enebakk omkom etter påkjørsel

En mann i slutten av 40-årene fra Enebakk omkom etter påkjørselen i Rakkestad lørdag morgen.

Ulykke Rakkestad, Degernes

Mannen som ble påkjørt langs fylkesvei 22 nær Degernes sentrum var fra Enebakk.

Foto: Petter Larsson / NRK

– Den omkomne er en mann fra Enebakk i slutten av 40-årene. De pårørende er varslet, forteller operasjonsleder Villy Meyer i Østfold politidistrikt.

Det var litt før klokka halv ni lørdag morgen at politiet fikk melding om ulykken. En person var påkjørt av en personbil på fylkesvei 22 ved Nakkim, nær Degernes sentrum.

Luftambulanse ble tilkalt, men mannen ble erklært død av lege på stedet.

Har beslaglagt førerkort

Politiet har i løpet av dagen gjort tekniske undersøkelser på ulykkesstedet og avhørt sjåføren.

De vil foreløpig ikke oppgi informasjon om sjåførens bosted eller alder, men de har tatt beslag i førerkortet hans.

Innsatsleder

Innsatsleder Frode Petersen forteller at de prøvde å gjenopplive mannen på stedet.

Foto: Petter Larsson / NRK

– Mannens førerkort er midlertidig beslaglagt, og vi har avhørt ham, sier Meyer.

Politiet kan foreløpig ikke si noe om årsaken til ulykken fordi de er i en innledende fase av etterforskningen. Det var ingen andre enn sjåføren i bilen da påkjørselen skjedde.

– Det var bare én bil involvert. I bilen var det kun føreren og ingen passasjerer, sa innsatsleder på ulykkesstedet Frode Petersen i morges.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mer flåttsykdom i Sverige

    Det er registrert rekordmange tilfeller av flåttsykdommen TBE i Vestra Götaland i Sverige så langt i år. I regionen som grenser til Østfold har 35 fått sykdommen så langt i år, mot 16 i hele fjor, ifølge Sveriges radio. Svenske helsemyndigheter anbefaler folk å vaksinere seg mot flåttsykdommen. I Norge er det kun registrert fem tilfeller av TBE så langt i år, melder Folkehelseinstituttet til NRK. Ingen av disse tilfellene var i Østfold, til tross for økningen rett over grensa.

  • Fengsel for alko-smugling


    En Trøgstad-mann i 50-årene er dømt til fengsel i 36 dager, etter at han smuglet inn 350 liter brennevin, 138 liter vin og 47 liter øl i mai i år. Mannen ble stanset nord i Marker kommune. Mannen innrømmet smuglingen da saken var oppe for Heggen og Frøland Tingrett. Mannen mister dessuten førerkortet for en periode på elleve måneder.