NRK Meny
Normal

Mann dømt til tolv års fengsel for voldtekt av datter

En mann i 40-årene fra Østfold er dømt til tolv år og tre måneders fengsel for gjentatte seksuelle overgrep mot sin mindreårige datter over flere år.

Borgarting lagmannsrett

Borgarting lagmannsrett skjerpet straffen mot mannen.

Foto: Espen Torgersen

Østfoldingen sto tiltalt for grove seksuelle overgrep mot datteren fra hun var sju år til hun i 2015 var 16 år. I Moss tingrett i fjor ble mannen dømt til tolv års fengsel, men dommen ble anket.

I Borgarting lagmannsrett ble han dømt for to voldtekter og gjentatte seksuelle overgrep, og her ble fengselsstraffen skjerpet med tre måneder sammenlignet med tingrettens dom.

Datteren er i dag ufør, og ifølge dommen mener psykologer at hun vil trenge profesjonell hjelp store deler av livet.

Aktor, konstituert statsadvokat Monica Krag Pettersen, la ned påstand om fengsel i 13 og et halvt år. Mannen erklærte seg ikke skyldig i noen former for overgrep.

– Min klient er svært skuffet over dommen, han fastholder at han er uskyldig, sier mannens forsvarer Unni Fries til NRK.

I tillegg til fengselsstraffen er mannen dømt til å betale datteren drøyt 1,1 millioner kroner i oppreisnings- og menerstatning. Han må også betale drøyt 1,6 millioner kroner til datteren på grunn av hennes fremtidige inntektstap som følge av overgrepene.

– Det er ikke anledning til å anke bevisvurderingen over skyldspørsmålet til høyesterett, og den vil derfor ikke bli anket, kommenterer Fries.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ruset mann tatt med narkotika

    Politiet har anholdt en ruset mann i 40-årene etter melding om innbrudd i en bolig i Fredrikstad. Mannen var i besittelse av flere narkotiske tabletter og er kjørt til arrest. Mannen skal ikke ha vært inne i boligen det ble meldt om innbrudd i, og det er ikke skader på bygningen.

  • Tatt i 178 km/t i 90-sone

    Politiet har anmeldt og beslaglagt førerkortet til en sjåfør i 40-årene ved Hærland i Eidsberg. Politiet gjennomførte en snittmåling på E18 og føreren ble målt til 178 km/t i en 90-sone.