NRK Meny
Normal

Arbeider fikk foten overkjørt av tankvogntog

En mann i slutten av 50-årene blir fraktet til sykehus i luftambulanse etter å ha fått foten overkjørt i Askim.

Overkjørt av vogntog

Mannen er fraktet til sykehuset i Fredrikstad med luftambulanse.

Foto: Freddie Larsen

Mann overkjørt av vogntog

Mannen ble raskt behandlet av ambulansepersonell etter å ha blitt overkjørt.

Foto: Freddie Larsen
Fikk foten overkjørt av vogntog

Den skadde mannen fikk foten i klem under et av hjulene på dette vogntoget.

Foto: Freddie Larsen

Mannen lå på bakken og jobbet med en tank som skal skiftes ut da beinet hans ble overkjørt av et tankvogntog.

– Det er veldig trangt på stedet der mannen lå på bakken. En tankbil kjørte nær en kant hvor denne personen hadde beinet og kom i skade for å kjøre over foten til mannen, sier operasjonsleder Stig Tornsjø ved Follo politidistrikt til NRK.no.

Stygg klemskade

Episoden skjedde ved Statoil i Eidsbergveien i Askim ved 09.30-tiden. Mannen i slutten av 50-årene var ved bevissthet da nødetatene kom til stedet, men skadene hans betegnes som alvorlige.

– Det er en såpass stygg klemskade, så vi må definere skadene som alvorlige. Han er fløyet til sykehuset i Fredrikstad med luftambulanse, sier Tornsjø.

Operasjonslederen forteller at arbeidstilsynet blir varslet om ulykken. Foreløpig har de ikke tatt fra føreren av vogntoget førerkortet.

– Vi oppretter en undersøkelsessak på dette, men vi velger foreløpig å ikke ta fra føreren førerkortet. Ulykken skjedde under spesielle omstendigheter, og det er uklart om føreren er å bebreide.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Båt kjørte trolig på tømmerstokk

    Redningsskøyta Horn Rescue bistår en båt som trolig har kjørt på en tømmerstokk ved Skjærhalden. Ifølge Redningsselskapet skal alt være under kontroll, men det skal være vibrasjoner i båten.

  • Skogbrann i Sarpsborg

    Brannvesenet i Sarpsborg har rykket ut til Børtevann etter melding om en skogbrann. Det skal være cirka 60 kvadratmeter som brenner.