NRK Meny
Normal

Mann anmeldt for sexkjøp i Halden

Politiet har anmeldt en mann i 60-årene som skal ha kjøpt sex av en kvinne i Halden.

Politiet dro mandag kveld ut til et overnattingssted i grensebyen etter å ha fått et tips om at en mann hadde kjøpt sex av en utenlandsk kvinne.

– Tipset var såpass spesifikt at vi valgte å agere på det. Vi dro til stedet, som er et helt vanlig overnattingssted i Halden, og traff på både kjøper og selger, sier operasjonsleder Terje Marstad i Østfold politidistrikt til NRK.

Erkjenner ikke straffskyld

Mannen i 60-årene ble avhørt av en politipatrulje på stedet, men han erkjenner ikke straffskyld for forholdet.

Sexkjøpsloven ble vedtatt i desember 2008 og trådte i kraft 1. januar 2009. Den endret straffeloven ved å tilføye en ny paragraf, som fastsetter en strafferamme på bøter og fengsel inntil seks måneder – i visse tilfeller fengsel inntil ett år – for å skaffe seksuell omgang ved å yte eller avtale vederlag.

– Ettersom han ikke erkjenner straffskyld, så kan det bli snakk om at han blir innkalt til et nytt avhør hos politiet. Eventuelt får han muligheten til å tenke seg om en ekstra gang når han får et forelegg i posten. Hvis han velger å ikke vedta forelegget kan det blir en tur i tingretten, sier Marstad.

Politiet valgte også å pågripe kvinnen, som opprinnelig kommer fra Hviterussland.

Laster Twitter-innhold

Følger med på internett

Operasjonslederen forteller at politiet ikke har oppdaget mange tilfeller av brudd på sexkjøpsloven i Østfold.

– Det er noen tilfeller, men jeg overdriver nok ikke hvis jeg sier at det er en del mørketall, forteller Marstad.

Han forteller videre at politiet følger med på ulike nettsider for å holde oversikt over kvinner som reiser rundt for å selge sex.

– Det er ikke uvanlig at kvinner reiser rundt fra by til by for å selge sex. Hvor de er til enhver tid opplyses på ulike nettsider. Politiet er ikke avhengige av tips for å avdekke dette, men tips er likevel alltid fint, sier Marstad.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Røykestopp på bussterminalene

    Det blir forbudt å røyke på bussterminalene i Fredrikstad og Sarpsborg. Det har fylkets samferdselskomite enstemmig bestemt i dag, melder flere aviser. Forbudet trer i kraft så snart den nødvendige skiltingen er på plass.

  • Kåret til årets bysentrum

    Norsk Sentrumsutvikling har gitt Fredrikstad prisen for årets bysentrum. Det ble offentliggjort under en konferanse i Trondheim i dag, skriver Fredriksstad Blad. Tidligere i år ble byen kåret til årets mest attraktive by.

    Gangbrua i Fredrikstad
    Foto: Walter Schoffthaler