NRK Meny
Normal

Mann alvorlig skadd etter knivstikking på nyttårsfest

En mann i 20-årene er alvorlig skadd, etter å ha blitt knivstukket flere ganger på en fest i Moss. En mann i 30-årene er pågrepet etter å ha blitt pekt ut av flere vitner.

Laster kart, vennligst vent...

En mann er alvorlig skadet etter å ha blitt knivstukket flere ganger i Moss sentrum torsdag kveld.

Det opplyser politiet i Østfold på Twitter. Operasjonsleder Paul Horne sier til NRK at politiet fikk melding om den alvorlige knivstikkingen klokken 21.22 torsdag kveld. Da hadde politiet allerede blitt varslet om ordensforstyrrelse på det private arrangementet i Moss sentrum.

– Meldingen vi fikk var at det var en skadd person på stedet, og at knivstikkingen hadde skjedd på et privat arrangement. Det er snakk om en alvorlig personskade, men ambulansen meldte nettopp at det neppe er så ille som først antatt, sier Horne like etter klokken ti torsdag.

Offeret, en man i 20-årene, er knivstukket flere ganger i overkroppen, men skal altså ikke være livstruende skadd.

Kort tid etter at politiet rykket ut, ble en mann i 30-årene pågrepet ikke langt unna festen. Mannen skal ha blitt pekt ut av flere vitner som gjerningsmann.

– Vi lette etter en navngitt person. Det var flere personer som så hva som skjedde, sier Horne.

Politiet vet foreløpig ikke hva som forårsaket krangelen som førte til knivstikkingen. Mannen som ble pågrepet skal være kjent for politiet fra tidligere forhold. Han må tilbringe resten de første timene av 2016 i arresten, og blir ifølge politiet avhørt i morgen formiddag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 20:55-nyhetene her

    Renée Nilsen gir deg nyhetene fra Østfold klokka 20:55.
  • -Uegnet for eldre og syke innsatte

    Halden fengsel er uegnet for eldre og syke innsatte. Det sier advokat Harald Otterstad. Otterstad er forsvarer for 83-åringen som ble dømt til 13,5 års ubetinget fengsel for å ha drept sin kone med gevær i parets hjem i Sarpsborg. 83-åringen søker nå om benådning på grunn av sviktende helse. Ifølge Otterstad har ikke fengselet kapasitet til å følge opp mannen. Are Høidal, Fengselsleder i Halden fengsel, vil ikke kommentere enkeltsaker, men sier det er Halden kommune som er ansvarlig for helsetjenesten i fengselet. Ellers legger Høidal til at de tilrettelegger for soning i alle livsfaser i norsk kriminalomsorg, fra ung til gammel.