NRK Meny
Normal

Mann (32) tiltalt for drapsforsøk med øks

Skal ha slått naboen i hodet med en øks i sommer.

Politiet pågrep to personer i natt etter episoden i Fredrikstad.

Politiet rykket ut til Gressvik 13. juni og pågrep to menn. Nå er en av dem tiltalt.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

Det er Fredriksstad Blad som skriver at det er tatt ut tiltale på drapsforsøk mot den 32 år gamle mannen.

Rettssaken mot mannen starter 14. januar neste år, og tiltale risikerer en lang fengselsstraff dersom han blir kjent skyldig i drapsforsøk.

– Strafferammen for drap er 15 år, mens det for drapsforsøk skal anses som noe mildere. Det vil si opp mot 14 år og 11 måneder, sier politiadvokat Nils Vegard til avisen.

Åpent knusningsbrudd

Det var på kvelden lørdag 13. juli at flere politipatruljer rykket ut til Hurrødåsen på Gressvik i Fredrikstad, etter at de fikk inn en melding om en alvorlig skadet person.

Personen ble fraktet til Ullevål sykehus med hodeskader, etter å ha blitt slått i hodet med en øks. Ifølge tiltalen ble offeret påført åpent knusningsbrudd i høyre siden av skallen. Han ble akuttoperert i Oslo og overlevde angrepet.

To menn ble pågrepet i saken, men saken mot den ene ble henlagt etter kort tid.

32-åringen er også tiltalt for bruk av Sobril og oppbevaring av både Sobril og hasj.

Tiltaltes forsvarer Harald Otterstad var på besøk i fengselet i går og snakket med sin klient.

– Tiltalte nekter straffskyld og mener at han ikke har vært på åstedet i det hele tatt. I retten vil vi argumentere for at det ikke finnes bevis for fellende dom, og vi kommer til å be om frifinnelse, sier Harald Otterstad.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Halden i legevaktstrid

    Halden kommune frykter at kapasiteten på legevakten kommer til å bli sprengt hvis svenske pasienter strømmer dit. Etter at Strömstad Tidning på lederplass oppfordra svensker til å bruke akuttmottaket i Halden sier kommunalsjef Gina Anette Brekke i Halden "at hvis legevakten belastes ytterligere (…) så er det fare for at hele tjenesten bryter sammen."

  • Se 23.00-nyhetene

    Programleder: Lotte Olsen Jessa