NRK Meny
Normal

Politiet mangler bevis i skattesaken

Politiets etterforskning i skattesaken mot Fredrikstad fotballklubb står i stampe. – Vi mangler bevis for å reise tiltale mot noen av lederne.

Politiadvokat Kåre Solvoll sier at nye siktelser kan komme i dag

Politiadvokat Kåre Solvoll forteller at etterforskningen er vanskelig.

Foto: Anders Winlund / NRK

Fotballfeber før første kamp på ny Fredrikstad stadion

Harry Hansen har vedtatt bot og er ferdig med saken.

Foto: Bjørn Ekker / NRK

Det sier politiadvokat Kåre Solvoll til Fredriksstad Blad. Tre tidligere ledere, Bjørn Jensen, Frode Kværneng og Harry Hansen, har vedtatt bot og er ferdige med saken.

De tre lederne har etter politiets oppfatning utvist grov uaktsomhet ved inngåelse og oppfylling av avtalene, og åpnet for at det har vært mulig å unndra skatt for spillerne. Men heller ikke mer.

Politiet siktet en rekke personer i FFK-systemet, men ifølge Fredriksstad Blad, så er det mye som tyder på at anklagene mot disse personene nå koker bort.

– Det er et surt eple at vi ikke har bevis nok, sier Solvoll til avisen.

LES OGSÅ:

Liten hjelp fra Estland

Solvoll forklarer til Fredriksstad Blad at det er begrenset hvor lenge etterforskningen kan pågå og at de nå runder av saken.

– Vi får ikke mye hjelp fra Estland. Selskaper og kommersielle aktører der borte er vanskelige å få tak i, sier han.

I sommer ble det klart at Fredrikstad Fotballklubb og Fredrikstad Fotballklubb Sport AS bøtelegges etter skattesaken. Raio Piiroja er tiltalt for skatteunndragelse, mens Brian West har status som siktet.

Politiet har tidligere uttalt at de har mottatt hver for seg ikke ubetydelige beløp.

– Det er snakk om millionbeløp, sa Solvoll til NRK.no i juni.

Rettssaken mot Raio Piiroja gjennomføres med hovedforhandlinger før jul.

(Artikkelen fortsetter under)

Piiroja og West

Raio Piiroja er tiltalt, mens Brian West har status som siktet.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX/NRK

LES OGSÅ:

Mener penger gikk til Piiroja

Raio Piiroja skal ha fått under 600.000 kroner i årslønn i perioden han spilte for Fredrikstad, til tross for at han var en av klubbens største profiler. Samtidig betalte FFK en million kroner i året til et agentbyrå i Estland som betaling for speideroppdrag.

Politiet mener dette skal ha vært et forsøk på skatteunndragelse.

Skattemyndighetene har sammenlignet utbetalinger fra FFK Sport AS med kontoutskriftene til Sport & Net Grupp, Piirojas tidligere klubb Flora Tallinn og spilleren selv.

De mener at det fremgår at deler av overføringene fra FFK Sport AS har gått via kontoen til FC Flora Tallinn og havnet på kontoen til Piiroja etter kort tid.

Kemneren i Fredrikstad tok også arrest i Piirojas millioneiendom i Fredrikstad.

SE VIDEO: – Piiroja vil ikke kommentere egen sak

Raio Piiroja vil ikke kommentere saken

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sjekket hundrevis av kjørende

    265 bilister ble tatt i UP-kontroller på Østlandet under gårsdagens Speed Marathon. Norsk utrykningspoliti var i går med på den europeiske storkontrollen for andre gang, og kontrollerte 1239 biler i landet. I UP-distrikt Øst, som dekker østlandet og innlandet, gjennomførte UP 405 kontroller.

    UP på Hjelset
    Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK
  • Går for science-linje igjen

    Fylkestinget har vedtatt å ha to science-linjer på Greåker videregående skole igjen. Tallet på studieplasser ble kuttet fra 60 til 30 i fjor, men en underskriftsaksjon fikk nok respons til at fylkestinget måtte behandle et forslag. I dag var det et enstemmig fylkesting som doblet skoletilbudet igjen.