NRK Meny
Normal

Mange må klare seg uten vann i Halden

Vannlekkasjen i Oskleiva i Halden er omfattende og det tar tid å få reparert vannrøret.

Vannlekkasje

Det jobbes for å få tettet røret som gikk lekk i dag tidlig.

Foto: Siw Strømbeck / NRK

Roy Prang

Roy Prang tipper alle får tilbake vannet i ettermiddag. Her er han ved en lekkasje i Busterudkleiva i 2011.

Foto: Petter Larsson / NRK
Vannlekkasje

Ved 6.30-tiden i dag tidlig måtte kommunen stenge av vannet etter en lekkasje i Oskleiva.

Foto: Jan Henrik Ihlebæk / NRK

– Vi har lokalisert lekkasjen og har stengt av vannet, forteller avdelingsleder i vann og avløp i Halden kommune, Roy Prang.

Maskiner er på vei og aller først må de heise ut teknisk etats egen bil som har gått gjennom asfalten etter at alt vannet vasket bort massene under veidekket.

50 boenheter uten vann

– Vi begynner gravingen nå. Det er også en del skader på eiendommer nedover. Det er bratt her og vannet har gått inn i hager. Folk må melde fra om det er gått inn i hus, så skal i komme og gjøre det som må gjøres, sier han.

Prang anslår at rundt 40–50 boenheter nå er uten vann og det kommer de til å være utover dagen.

– Erfaringsmessig på dette vannrøret, så sprekker de på langs. Da må vi kappe til en bit og sette inn en ny. På ettermiddagen vil nok alle ha vann igjen. Det er da viktig at folk lar vannet renne litt først, for det kan bli mye luft i rørene og vannet kan bli brunt. Vi kommer også til å spyle ut rørene, sier Prang.

Det var ved halv seks-tiden i dag tidlig at lekkasjen ble meldt inn.

Rørlegger i kommunen, Stig Østensvik, jobber nå på stedet og opplyser om at dersom noen har behov for vann, så må de ringe sentralbordet i kommunen som igjen sørger for at vann blir sendt ut.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ruset mann tatt med narkotika

    Politiet har anholdt en ruset mann i 40-årene etter melding om innbrudd i en bolig i Fredrikstad. Mannen var i besittelse av flere narkotiske tabletter og er kjørt til arrest. Mannen skal ikke ha vært inne i boligen det ble meldt om innbrudd i, og det er ikke skader på bygningen.

  • Tatt i 178 km/t i 90-sone

    Politiet har anmeldt og beslaglagt førerkortet til en sjåfør i 40-årene ved Hærland i Eidsberg. Politiet gjennomførte en snittmåling på E18 og føreren ble målt til 178 km/t i en 90-sone.