NRK Meny
Normal

Røykvarslere førte til utrykninger

Brannvesenet i Østfold har vært på farten en rekke ganger i løpet av kvelden og natten. Mange utrykninger skyldes røykvarslere som pep uten at det var brann.

Brannbil

Brannvesenet har hatt en hektisk kveld og natt.

Foto: Kjetil Fremgaarden Skaug / NRK

Ikke alle brannutrykningene skyldes tekniske feil: Mest dramatisk synes å være en bilbrann i Kolleveien i Askim ved totiden i natt. Ifølge meldingen stod bilen forholdsvis nær et bolighus. Det var kraftig røykutvikling på stedet, men det viste seg at det ikke var spredningsfare.

Brannvesenet på Askim måtte også rykke ut til en pipebrann i Rekkeveien ved nitiden på kvelden første juledag.

Mange brannalarmer

Røykvarslere og brannalarmer har sørget for å få brannfolkene ut på veien.

Fra Rygge meldes det om utrykning i forbindelse med at en røykvarsler var aktivisert i Ekholtveien ved sjutiden første juledags kveld. Et par timer senere rykket brannvesenet i Moss ut til Knuten på Kambo fordi en røykvarsler ga lyd fra seg.

Brannvesenet i Fredrikstad rykket ut til Husløsmarka og Brønneløkkveien fordi røykvarslere pep ved nitiden på kvelden. Ved ellevetiden var brannvesenet i Rygge på farten igjen av samme årsak, denne gang rykket de ut til Nystedveien

Ved totiden i natt rykket brannvesenet i Fredrikstad ut etter at en røykvarsler var aktivisert i Grønli Allé.

Røyking førte til utrykning

Annen juledags morgen ble en automatisk brannalarm slått ut i Lundsvei i Sarpsborg. Da brannvesenet kom fram til stedet viste det seg at det var røyking som hadde aktivisert alarmen.

Brannvesenet melder ellers om at automatiske brannalarmer har ført til utrykninger til Heggegårdsveien i Halden, Borgeveien i Fredrikstad, Møllebakken i Moss og Dikeveien i Fredrikstad i løpet av kvelden og natten.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bøndene krever 1,8 milliarder

    Bøndene krever 1,8 milliarder kroner i årets jordbruksoppgjør. -Det er det som må til for at bøndene skal ta igjen inntektsgapet, sier leder av Østfold bondelag Arild Uvaag. Tall fra 2016 viste at bøndene hadde en gjennomsnittlig inntekt på 330.000 kroner per årsverk før skatt. Landbruksmeldinga fra i fjor gir klare føringer, mener Uvaag.

  • Dømt for overgrep

    En 30 år gammel mann fra Moss er dømt til sju måneders fengsel for blant annet å ha fått en femten år gammel jente til å utføre seksuelle handlinger med seg selv foran et webkamera. Mannen er også dømt for å ha fått en tretten år gammel jente til å sende ham nakenbilde av seg selv. Mannens datamaskin og mobiltelefon er også inndratt.