NRK Meny
Normal

Maner til svensk-norsk samarbeid

– Samferdselsministerne i Norge og Sverige må planlegge dobbeltspor fra Halden til Öxnered i Sverige sammen.

Brukes - brukes ikke

Illustrasjonsfoto

Foto: Per Foss / NRK

Det sier fylkesordfører Ole Haabeth som har skrevet brev til ministerne sammen med andre toppolitikere for å be dem komme frem til en avtale om felles jernbaneplanlegging.

– Vi ønsker at det skal munne ut i en tonasjons avtale om en full utbygging av jernbanen mellom Öxnered og Halden. Det er helt nødvendig om vi skal få økt gods og persontransport mellom Oslo og Göteborg,

E6 er snart full

I løpet av dette året står dobbeltsporet mellom Göteborg og Trollhättan stå klart. På norsk side jobbes det for å få dobbeltspor hele veien til Halden.

Men fra Halden til Öxnered er det ingen planer. De politiske topplederne langs linjen fra Oslo til Göteborg har skrevet under på brevet som krever at felles planlegging av dobbeltspor.

– Det vi skal være klar over er at Norge og Sverige er hverandres største handelspartnere. Eksport og import er viktig for svenskene. I tillegg er E6 på norsk side i ferd med å utnytte den kapasiteten som er der. Det er derfor viktig å få mer gods over på jernbane.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Heintz forlenger med Sarpsborg

    Unggutten Tobias Heintz har skrevet under på en fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Det skriver klubben i en pressemelding. Den nye avtalen varer til sommeren 2021.

    Tobias Heintz
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • Sier ikke nei til Viken

    Kristelig Folkepartis fylkespolitikere fra Buskerud, Østfold og Akershus avviser at partiet vil reversere Viken. På Stortinget har Ap foreslått å skrote kjempefylket, og det har vært stor spenning om KrF vil sikre flertall for forslaget. Men ifølge Olav Moe i Østfold KrF vil de ikke være med på å reversere Viken.