NRK Meny
Normal

Malte inn 25 000 kroner til Haiti

De har malt postkort, julekort og kalendere - nå går 25 000 kroner av fortjenesten til jordskjelvrammede barn i Haiti.

Barnas Malerkunst Senter

Her er barna fra Barnas Malerkunst Senter med sjekken.

Foto: Barnas Malerkunst Senter

Barnas Malerkunst Senter i Fredrikstad er med i et samarbeid med Unicef; «Fra barn til barn», og gir deler av alle inntekter fra barnas malerier til organisasjonen.

– Trenger glede og håp

– De barna som har overlevd det fryktelige jordskjelvet trenger hjelp til å finne glede og håp i sin nye hverdag. Vi håper at disse pengene kan bidra til det, sier Anne Ravneng Fredriksen ved Barnas Malerkunst Senter.

Nå har senteret bestemt seg for å gi en en egen sjekk av fortjenesten fra salget av julekort, postkort og kalendere, med motiver som barna på senteret i Fredrikstad har malt, til de jordskjelvrammede barna på den karibiske øya.

– Terapi å kunne hjelpe

Fredriksen tror et slikt engasjement er viktig, både for at barn skal få bearbeide inntrykkene de får gjennom bildene som går over TV-skjermene fra jordskjelvkatastrofen, og for at barna kan få føle at de er med å bidrar.

– Barn her hjemme som hører og ser nyheter og hører voksne snakke om det som har skjedd, føler både angst og sorg, og mange vet kanskje ikke helt hvordan de skal forholde seg til det vonde som har skjedd.

– Vi håper dette kan gi barna en god følelse av å kunne være til hjelp. Samtidig har vi tro på at en slik handling kan virke terapeutisk og helende for deres egen opplevelse av jordskjelvkatastrofen, sier Fredriksen ved Barnas Malekunst Senter.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Senterpartiet vil fjerne villsvin

    Det er fortsatt bred politisk enighet på Stortinget om at villsvin er uønsket i Norge. Samtidig gjør den svenske villsvin-politikken et fullstendig uttak vanskelig. Landbrukspolitisk talsperson i Senterpartiet, Geir Pollestad, mener det må på plass en utryddingsplan, skriver Nationen. Han mener villsvin er en fremmedart som bør skytes, ikke forvaltes.

  • Til sykehus etter brann i Gressvik

    To personer er fraktet til sykehus etter en brann i en bolig i Gressvik i Østfold, melder politiet. Den ene skal ifølge politiet ha fått brannskader på en arm, og den andre har skader i et bein etter å ha hoppet fra 2. etasje.