NRK Meny
Normal

Fant deler av menneskekropp i Strömstad

Deler av en menneskekropp er funnet inntil en nyslått åker utenfor Strömstad. Politiet etterforsker saken som en mulig drapssak.

Laster kart, vennligst vent...

Kroppsdelene ble funnet i en åker i Näsinge utenfor Strömstad søndag.

Det er Göteborgs-posten som omtaler det makabre funnet.

Ifølge avisen ble kroppsdelene funnet i en nyslått åker i Näsinge utenfor Strömstad ved lunsjtider søndag.

Politiet ble varslet om funnet av en privatperson og har sperret av et stort område rundt åkeren.

– En krimtekniker har vært der både i går og i dag og funnet flere kroppsdeler på området, sier politiets pressetalsmann Thomas Fuxborg til avisen.

Ikke offeret i Saltö-drapet

Tord Haraldsson

Etterforskningsleder Thord Haraldsson utelukker at kroppsdelene tilhører mannen som ble funnet i Saltö i fjor.

Foto: Shemsi Bunjaku / NRK

Området ligger drøyt 13 mil sør fra Oslo og grenser til Halden, og er et kjent ferieparadis for nordmenn. Ifølge Sveriges Radio har politiet foreløpig ingen identitet på offeret.

– Dette har ikke skjedd nylig, de har ligget der en stund. Men hvor lenge kan vi ikke uttale oss om, sier etterforskningsleder Thord Haraldsson.

Han forteller at politiet er kjent med at det finnes flere savnede personer i området, og han bekrefter samtidig at det ikke dreier seg om kroppsdeler fra liket som ble funnet på 14 meters dyp ved Saltö i fjor høst.

Politiet har åpnet etterforskning av drap.

– Det har fremkommet opplysninger som gjør at vi ikke kan utelukke det. Men det kan også være naturlig, det kan vi ikke slå fast enda, sier Haraldsson, til expressen.se.

Politiets pressetalsmann Thomas Fuxborg sier til svenske Aftonbladet at politiet kommer til å kontakte norsk politi i saken.

– Vi kommer til å snakke med naboer om hva de har sett og hørt. Siden skal vi undersøke hvem som er meldt savnet og i tillegg kontakte Norge på grunn av nærheten dit, sier han.

Hør intervju med Thord Haraldsson her:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Lastebil forårsaket kjedekollisjon

    En lastebil var årsak til kjedekollisjonen ved Susebakke i Mysen. Lastebilen kjørte inn i en bil som igjen traff bilen foran. Føreren av lastebilen blir anmeldt og får førerkortet beslaglagt, melder politet. En av personbilførerne er kjørt til legevakt med nakkesmerter.

  • Gutt lettere skadd i ulykke

    Det er en ung gutt som er blitt påkjørt i Spydeberg. Han er ikke alvorlig skadet, men har smerter i en ankel, ifølge politiet.