- Det er et par interessante partier her

20 unge medlemmer fra Moss Schakklubb Ungdom mot verdensmester Magnus Carlsen.

20 unge medlemmer fra Moss Sjakklubb Ungdom mot verdensmester Magnus Carlsen i helga.

Jeg tapte. Jeg ga meg, egentlig. Mistet alle brikkene, og så måtte jeg gi meg.

Herman Løland Fleime

– Det er hyggelig. Det ar bra at barna er ivrige, sa Magnus Carlsen da han kom til et stort antall ivrige frammøtte på Barnas Grand Prix på Kambo i går.

– Mange som har møtt opp i dag. Flott.

Nøkkeland skole var scene for en ikke helt vanlig sjakkturnering for Moss Schakklubbs yngre garde og tilreisende i går. Rundt hundre deltagere, 20 av dem skulle få spille mot verdenseneren. Åtte av sjakklubbens egne, resten fra besøkende deltakere. Noen hadde sikret seg plass, resten skulle trekkes ut etter loddkjøp.

(Artikkelen fortsetter under TV-saken)

Det som kunne vært en helt VANLIG sjakkturnering for barn i Moss, ble en opplevelse for livet for deltagerne på Barnas Grand Prix i Moss går. For midt i mellom turer til Amsterdam og New York tok en celeber gjest seg tid til på stikke innom.

Noen som kjenner noen

Medarrangør Erik Kristiansen sier at det hele kom i stand med gode forbindelser.

– Vi er så heldige at en i klubben jobber for Nordic Semiconductor, som er sponsor for Magnus. Når han spurte på jobben om de ikke også kunne sponse Moss Sjakklubb Ungdom, så var svaret «Nei, men vi har en ekstra dag med Magnus som dere kan få.»

- Det er en gave vi ikke trodde vi kom til å få noen gang, som jeg er utrolig glad for.

– Først så tenkte jeg at dette er noe Magnus kanskje ikke stiller opp på, Vi visste at han skulle være i Amsterdam dagen før, og New York etterpå, og reiser verden rundt.

– Men vi spurte, og han sa «Ja, det har jeg lyst til å gjøre.»

- Vi ble kjempeglade. Det har vært moro å jobbe med dette arrangementet, og det er kjempegøy når jeg ser hvor mange som er her, og hvor ivrige barna er.

Hermann Løland Fleime, fra Kjelsås i Oslo, var en av dem som hadde riktig lodd. Men han fant raskt ut at det er en grunn til at Magnus er regnet som verdens beste sjakkspiller – også når det er snakk om lynsjakk mot 20 unge motstandere.

– Jeg tapte. Jeg ga meg, egentlig. Mistet alle brikkene, og så måtte jeg gi meg.

En etter en

– Det er et par interessante partier her, sa Magnus Carlsen selv underveis.

– Vi får se hvordan det utvikler seg.

Det gikk jo selvsagt verdensmesterens vei. En etter en ble satt matt, siste deltaker holdt ut helt fram til Carlsens siste fem-seks lynkjappe trekk.

– Ja, det var egentlig ganske fint å møte ham igjen. Jeg gleder meg, for jeg skal møte ham neste gang også.