NRK Meny
Normal

Magnar Ødegaard solgt til Molde

Sarpsborg 08s forsvarsspiller Magnar Ødegaard ble søndag solgt til fjorårets seriemester Molde.

Magnar Ødegaard

Magnar Ødegaard har blitt solgt fra Sarpsborg 08 til Molde.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

Magnar Ødegaard til Molde

Magnar Ødegaard poserer med sin nye drakt.

Foto: Privat

– Jeg kan bekrefte at Magnar er solgt til Molde. Han har vært i Ålesund og hatt legesjekk i dag, og alt har egentlig gått ganske raskt, sier sportslig leder i Sarpsborg 08, Bjørge Øiestad.

Ødegaards kontrakt med 1. divisjonsklubben gikk ut etter denne sesongen, men Molde har betalt for å få unggutten til klubben allerede i dette overgangsvinduet.

– Han har ikke ønsket å forlenge sin kontrakt med oss, og han har uttalt at han ønsker seg ut. Molde har sendt et konkret bud til oss, som vi har akseptert.

Spilleren selv sier at det blir vemodig å forlate hjembyen, men han ser frem til nye utfordringer på vestlandet.

– Jeg har hatt lyst til å prøve noe nytt, og når Molde kom på banen så var valget veldig lett. Det blir trist å forlate Sarpsborg, alle kompisene mine er jo der. Men Molde er en klubb som jeg tror vil passe meg bra, og jeg tror jeg utvikle meg mye ved å gå dit, sier Ødegaard til NRK.no.

Henter ikke erstatter

Sarpsborg 08 har sikret seg en overgangssum, i tillegg til prosenter av et eventuelt videresalg.

– Summen reflekterer at Magnar hadde tre og en halv måned igjen av kontrakten, og det er alltid slik at man skulle ønske at vi hadde fått mer. Men til syvende og sist tror jeg at alle parter er fornøyde, sier Øiestad.

Midtstopperen har signert en kontrakt på tre og et halvt år med Molde. Ifølge den sportslige lederen blir det ikke aktuelt å hente inn noen erstatter for forsvarsspilleren med det første.

– Nei, det er på en måte Christian Brink som blir erstatteren for Magnar.

Brink signerte i slutten av juli en kontrakt på tre og et halvt år med Sarpsborg 08.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stortingspolitiker frikjent

    Tage Pettersen er frikjent av lagmannsretten. Stortingspolitikeren ble saksøkt av Niels J. Wiig for ærekrenkelser mens han var ordfører i Moss. Grunnen var at kommunen anmeldte Wiig for grovt underslag etter en konkurs og sendte ut en pressemelding om dette. Politiet har senere henlagt saken mot Wiig, men han nådde likevel ikke opp i søksmålet mo den tidligere ordføreren. Også søksmålet mot Even Rønvik ble avvist av lagmannsretten.

  • Ung midtstopper klar for Sarpsborg

    Sarpsborg 08 har i dag signert midtstopper Bjørn Inge Utvik fra Sogndal på en treårskontrakt. Det forteller klubben i en pressemelding. Utvik er bare 21 år gammel, men har likevel god erfaring med nærmere 70 kamper på øverste nivå i Norge.

    Bjørn Inge Utvik klar for Sarpsborg 08
    Foto: Sarpsborg 08