NRK Meny
Normal

Magnar Ødegaard solgt til Molde

Sarpsborg 08s forsvarsspiller Magnar Ødegaard ble søndag solgt til fjorårets seriemester Molde.

Magnar Ødegaard

Magnar Ødegaard har blitt solgt fra Sarpsborg 08 til Molde.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

Magnar Ødegaard til Molde

Magnar Ødegaard poserer med sin nye drakt.

Foto: Privat

– Jeg kan bekrefte at Magnar er solgt til Molde. Han har vært i Ålesund og hatt legesjekk i dag, og alt har egentlig gått ganske raskt, sier sportslig leder i Sarpsborg 08, Bjørge Øiestad.

Ødegaards kontrakt med 1. divisjonsklubben gikk ut etter denne sesongen, men Molde har betalt for å få unggutten til klubben allerede i dette overgangsvinduet.

– Han har ikke ønsket å forlenge sin kontrakt med oss, og han har uttalt at han ønsker seg ut. Molde har sendt et konkret bud til oss, som vi har akseptert.

Spilleren selv sier at det blir vemodig å forlate hjembyen, men han ser frem til nye utfordringer på vestlandet.

– Jeg har hatt lyst til å prøve noe nytt, og når Molde kom på banen så var valget veldig lett. Det blir trist å forlate Sarpsborg, alle kompisene mine er jo der. Men Molde er en klubb som jeg tror vil passe meg bra, og jeg tror jeg utvikle meg mye ved å gå dit, sier Ødegaard til NRK.no.

Henter ikke erstatter

Sarpsborg 08 har sikret seg en overgangssum, i tillegg til prosenter av et eventuelt videresalg.

– Summen reflekterer at Magnar hadde tre og en halv måned igjen av kontrakten, og det er alltid slik at man skulle ønske at vi hadde fått mer. Men til syvende og sist tror jeg at alle parter er fornøyde, sier Øiestad.

Midtstopperen har signert en kontrakt på tre og et halvt år med Molde. Ifølge den sportslige lederen blir det ikke aktuelt å hente inn noen erstatter for forsvarsspilleren med det første.

– Nei, det er på en måte Christian Brink som blir erstatteren for Magnar.

Brink signerte i slutten av juli en kontrakt på tre og et halvt år med Sarpsborg 08.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Skogbrann i Røysåsen

    Det er skogbrann i området rundt Røysåsen i Moss. Brannvesen og politi er på vei, skriver politiet på Twitter. Det er stor røykutvikling i området, og politiet anbefaler beboere i nærheten om å stenge vinduer og luftinntak.

  • Ny sjef for Østfoldforskning

    Ellen-Marie Forsberg blir ny direktør i Østfoldforskning AS fra oktober. Hun har vært leder for forskergruppa for ansvarlig innovasjon ved Arbeidsforskningsinstituttet siden 2011 og forskningssjef i perioden 2015 til 2018. Forsberg har ledet to EU-prosjekter innenfor ansvarlig innovasjon, og har jobbet mye med både forskningspolitikk og forskningsetikk.