NRK Meny
Normal

Mads Østberg til topps på Finnskogen

Mads Østberg vant Rally Finnskog et snaut minutt foran Eyvind Brynildsen, men kjørte utenom NM-klassen. Brynildsen tok dermed NM-runde nummer to i år.

Mads Østberg

Mads Østberg vant NM-runden Rally Finnskog i dag.

Foto: BENJAMIN A. WARD

Les også: Ny NM-seier til Brynildsen på Kongsvinger

Årets andre NM-runde ble kjørt i Solør i dag med 75 biler på startstreken. Og blant dem altså VM-føreren Mads Østberg med sin svenske kartleser Jonas Andersson. Citroëns fabrikkteam stilte med en Citroën DS 3 WRC, og brukte løpet som oppkjøring til VM-løpet i Sverige og Norge neste uke.

Årets Finnskogrally ble et fantastisk rally, både for førerne og tilskuerne ute i løpa. Et prikkfritt arrangement, sol fra skyfri himmel, litt kaldt, og bare avbrutt av to korte sekvenser med full snøstorm, gjorde dette til et vinterløp som man gjerne vil ha dem, hver gang.

Med varierte løyper, noen raske, andre mer tekniske, et par med «stuegulv forhold», og andre som hadde såpass med spor at selv Sinsen trikken kunne ha tatt seg en tur innom, fikk førerne nok å bryne seg på.

Testet ut dekk

Med sine brede VM dekk, fikk Mads Østberg en grundig test på å kjøre på forhold, han kommer til å få i Sverige.

– Vi er nødt til å bruke disse dekkene på vinterløp i VM, da de er klassede, eller påbudt om du vil, forklarer Mads.

– Med brede vinterdekk vil de passe til felgene til grusdekkene, som igjen gir en innsparing for teamene. I dag fikk vi både smale spor, og mye løst, så dette gav oss masse fin trening, smiler en fornøyd Mads Østberg etter målgang.

Utenfor NM-klassen

Mads Østberg og Jonas Andersson stilte utenfor NM klasse, men vant løpet 57,8 sek foran Eivind Brynhildsen med sin Ford Fiesta RRC, som igjen fikk full pott av NM poeng med seg hjem.

KNA Rally Finnskog ble kjørt for 31. gang, og det ble kjørt sju etapper. Blant dem var den nær 32 kilometer lange strekningen Sandsjøbekken-Ormberget. Det er en etappe satt sammen av de to klassikerne på Finnskogen: Sandsjøbekken og Ormberget, og den kjøres to ganger. Totalt er de sju etappene 146 km.

Mads Østberg vant seks av de sju fartsetappene med Eivind Brynildsen på plassen bak. På fartsetappe nummer seks, den 6,5 kilometer lange etappen Nesteby-2, byttet de to plass på resultatlisten. Der tok Brynildsen innpå nær fem sekunder på Østberg.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Skogbrann i Sarpsborg

    Brannvesenet i Sarpsborg har rykket ut til Børtevann etter melding om en skogbrann. Det skal være cirka 60 kvadratmeter som brenner.

  • Solberg med bil-trøbbel

    Problemer med bilen satte en stopper for Petter Solbergs drøm om å vinne den første VM-runden i rallycross på Silverstone. Solberg havnet sist i sin semifinale etter mekaniske problemer, dermed måtte han se finalen fra sidelinjen. 43-åringens lagkamerat Johan Kristoffersson vant løpet.