NRK Meny
Normal

Mads Østberg vil på pallen i VM

Rallyføreren vil snyte Petter Solberg for tredjeplassen i årets rally-VM. Samtidig hyller han overlegne Sebastien Loeb.

Mads Østberg

Mads Østberg er klar for innspurten av årets VM-sesong i rally.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Etter at Østberg endte på fjerdeplass i Tyskland, er det kun to poeng som skiller ham fra Petter Solberg og tredjeplassen sammenlagt i VM.

Østberg bekrefter at han skal kjøre de fire siste VM-rundene, og han har nå et mål om å ta pallplassen fra landsmannen.

– Vi har jo et mål om det. Neste løp er i Wales og der har vi tenkt til å kjøre det vi kan for å slå så mange som mulig. Vi vil helt klart prøve på det, sier han til NRK.no.

Er det mulig med en pallplassering til slutt?

– I og med at vi kun skulle kjøre 11 av 13 løp i år, så regnet vi ikke med å være så bra med i sammendraget som det vi faktisk er. Men nå har vi stått over de to løpene vi skulle stå over, og er fortsatt bra med i sammendraget, så alt er mulig resten av året.

Østberg måtte stå over løpene i både Monte Carlo og på New Zealand, og Solberg har dermed hatt to løp mer enn Våler-gutten å ta sine VM-poeng på.

Les også:

Skryter av verdensmesteren

Sebastien Loeb jublet etter seieren i årets Rally Mexico.

Sebastien Loeb har – igjen – vært i en egen klasse under rally-VM.

Foto: Guillermo Arias / AP

Østberg har fått skryt for sin kjøring i Tyskland fra flere hold, men han passer også på å dele ut skryt selv – til verdensmester de siste åtte årene, franske Sebastien Loeb.

– Han er i en egen klasse, det er ikke så mye mer å si om det. Han kontrollerer dette og gjør som han vil. Han er ekstremt god, og spesielt på asfalt er han overlegen, sier Østberg.

Franskmannen var totalt overlegen i helgens VM-runde, vant 9 av 15 fartsprøver, inkludert den siste poengbonusprøven, og ledet fra start til slutt på tysk asfalt.

Les også:

– Loeb setter en ny standard

Loeb har med seieren i helgen vunnet ni av ti utgaver av Rally Tyskland siden 2002. Seieren var hans 74. VM-seier totalt. Han virker rett og slett umulig å slå om dagen.

Men Østberg gleder seg allikevel ikke til den dagen Loeb bestemmer seg for å legge kjørehanskene på hylla.

– Nei, det er alltid gøy å ha med han. Det som er morsomt er at han setter en ny standard og viser hvor fort det er mulig å kjøre, og da har man noe veldig bra å strekke seg etter. Det er veldig bra og interessant å ha han med, for da ser man hva som faktisk er mulig å oppnå.

Neste rally avholdes i Wales fra 13–16 september. Det er et løp Sebastien Loeb har vunnet tre av de fire siste årene. Petter Solberg tok fire seire på rad i Wales fra 2002 til 2005.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra Østfold 18:50

    Martin Tangen-Schmidt gir deg nyhetene fra Østfold klokka 18:50.
  • – Ekteparet var ikke tilfeldig mål

    Et ektepar i Rygge ble natt til mandag utsatt for et grovt hjemmeran. Politiet jobber nå etter en teori om de ikke var et tilfeldig mål. – Vi føler oss sikre på at naboer og alle andre i Østfold kan sove trygt om natten, sier politiadvokat Anders Svarholt til Moss Avis.