Østberg beste nordmann i Portugal

Feil dekkvalg gjorde det vanskelig for Mads Østberg på den første dagen i Rally Portugal.

Mads Østberg

Mads Østberg ligger på en fjerdeplass sammenlagt etter første dag i Rally Portugal.

Foto: Citroen Racing

Etter de sju første fartsprøvene i Portugal ligger Mads Østberg og kartleser Jonas Andersson på en fjerdeplass sammenlagt.

Finske Mikko Hirvonen leder rallyet 25 sekunder foran nordmannen.

– Jeg synes vi startet bra i dag morges. Det var vanskelige forhold som jeg syns vi kom oss bra igjennom. Det har også vært bra i ettermiddag, men feil dekkvalg gjorde at vi tapte litt for mye tid, sier Østberg i en pressemelding.

Solberg punkterte

Det har regnet i Portugal tidligere i uken, noe som gjorde veiene gjørmete. Men på grunn av solskinn i hele dag var Østfoldingen og teamet hans overbevist om at harde dekk var det beste valget.

Mads Østberg

Østberg valgte feil dekk i ettermiddag, men er likevel brukbart fornøyd med dagen.

Foto: CITROEN RACING

Men veiene hadde ikke tørket nok til at harde dekk var riktig valg.

– Men det positive fra ettermiddagen er jo at vi har holdt tilnærmet likt tempo som Ogier, og han var også på harde dekk. Alt i alt så lover det godt for morgendagen.

Henning Solberg, som kjører rallyet for Adapta Motorsport i en Ford Fiesta WRC, ligger på en 7. plass sammenlagt.

Spydebergingen valgte i likhet med Østberg å kjøre med harde dekk, og tapte i tillegg mye tid etter en punktering på den fjerde fartsprøven.

– Jeg hadde en punktering på den første gjennomkjøringa i dag tidlig, og tapte vel 30 sekunder på det. Uten den så hadde jeg nok bare vært minuttet etter teten. For ettermiddagen valgte vi harde dekk, og det var nok ikke noe sjakktrekk! Men ettersom dette er første gang jeg kjører på disse dekkene, så har jeg i hvert fall lært noe nå, og jeg skal ikke bruke det i morgen tidlig!

Andreas Mikkelsen fullførte dagen på en niende plass, og sørget dermed for at tre nordmenn er inne på topp 10-lista sammenlagt før helgens prøver.

Resultater etter dag 1 i Rally Portugal:

  1. Hirvonen
  2. Tanak +3,7
  3. Ogier +6,5
  4. Østberg +25,6
  5. Sordo +25,7
  6. Neuville +42,0
  7. Solberg +1.42,3
  8. Hänninen +1.58,2
  9. Mikkelsen +2.16,2
  10. Prokop +2.59,2