NRK Meny
Normal

Må stenge skoler umiddelbart

Tre skoler i Fredrikstad må stenges umiddelbart fordi brakkebygningene kan være utrygge.

Cicignon skole

Cicignon skole i Fredrikstad.

Foto: Tor René Stryger / NRK

Åslaug Haga (Sp) har bedt sju kommuner om umiddelbart å stenge til sammen 16 brakkebygninger inntil uavhengig kontroll er gjennomført.

Ingen barnehager

Denne henstillingen gikk til kommunene fredag ettermiddag etter at statsråden hadde hatt et møte med Statens bygningstekniske etat (BE).

Firmaet Uniteam har vært involvert i fundamenteringen til alle brakkebygningene som statsråden har gitt beskjed om å stenge.

De aktuelle bygningene ligger i kommunene Fredrikstad, Oslo, Skedsmo, Stavanger, Arendal, Tynset og Klæbu.

Ingen av bygningene brukes til barnehager, men det er snakk om flere skoler.

Tre skoler i Fredrikstad

I Fredrikstad er det skolene Cicignon, Begby og Lunde som må stenge brakkebygningene sine umiddelbart.

Det er ikke skoleundervisning i brakkene nå grunnet sommerferie, men ved Cicignon blir administrasjonen likevel berørt - og må finne seg et annet tilholdssted i den kommende tiden.

(NRK/NTB)

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Greåker Norgesmestere i innebandy

    Det var Greåker som stakk av med NM-tittelen etter at de slo Sveiva på straffer i finalen i Ekeberghallen. Kampen endte 4-4 etter full tid. Greåker scoret på tre av sine straffer, mens Sveiva bommet på alle. Dermed kan sarpingene juble for sin første NM-seier på ni år.

  • Straffer i NM-finalen

    Greåker og Sveiva scoret to mål hver i den tredje perioden i NM-finalen i innebandy for menn, men ingen av lagene klarte å finne veien til målet i spilleforlengelsen. Finalen skal dermed avgjøres på straffer. Niklas Nordh og Martin Moeskau Lilleby sto bak de to målene i tredje periode.