NRK Meny
Normal

Må stenge skoler umiddelbart

Tre skoler i Fredrikstad må stenges umiddelbart fordi brakkebygningene kan være utrygge.

Cicignon skole

Cicignon skole i Fredrikstad.

Foto: Tor René Stryger / NRK

Åslaug Haga (Sp) har bedt sju kommuner om umiddelbart å stenge til sammen 16 brakkebygninger inntil uavhengig kontroll er gjennomført.

Ingen barnehager

Denne henstillingen gikk til kommunene fredag ettermiddag etter at statsråden hadde hatt et møte med Statens bygningstekniske etat (BE).

Firmaet Uniteam har vært involvert i fundamenteringen til alle brakkebygningene som statsråden har gitt beskjed om å stenge.

De aktuelle bygningene ligger i kommunene Fredrikstad, Oslo, Skedsmo, Stavanger, Arendal, Tynset og Klæbu.

Ingen av bygningene brukes til barnehager, men det er snakk om flere skoler.

Tre skoler i Fredrikstad

I Fredrikstad er det skolene Cicignon, Begby og Lunde som må stenge brakkebygningene sine umiddelbart.

Det er ikke skoleundervisning i brakkene nå grunnet sommerferie, men ved Cicignon blir administrasjonen likevel berørt - og må finne seg et annet tilholdssted i den kommende tiden.

(NRK/NTB)

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sparta henter svenske

    Den svenske ishockeyspilleren Ludwig Karlsson (26) er klar for spill i Sparta resten av sesongen, melder Sarpsborg Arbeiderblad. 26-åringen er blitt fristilt fra sin engelske klubb Milton Keynes Lightning. Karlsson er forward og har scoret to mål og stått bak 6 assist på 23 kamper denne sesongen.

  • Veien åpnet etter kjedekollisjon

    Politiet opplyser at riksvei 109 er åpnet etter en kjedekollisjon torsdag ettermiddag. Fire biler kjørte inn i hverandre og politiet mistenker at føreren av den bakerste bilen var påvirket av rusmidler. Føreren anmeldes.