NRK Meny
Normal

Ville ikke dra til Fredrikstad, må i fengsel

En mossing må sone 42 dager i fengsel fordi han ikke ville dra til Fredrikstad for å være med på et program mot ruspåvirket kjøring.

Trafikk

En mossing valgte å sone i fengsel i stedet for å reise til Fredrikstad for å delta på program mot ruspåvirket kjøring.

Foto: Rainer Prang / NRK

Den 42 år gamle mannen fikk en dom for promillekjøring i Moss tingrett i november i fjor. Mannen ble dømt for to tilfeller av promillekjøring. Han hadde i overkant av 2,5 promille alkohol i blodet ved begge tilfellene. Mannen ble også dømt for kjøring uten førerkort.

Moss tingrett konkluderte med at mossingen har et alkoholproblem. Retten avsa en dom på fengsel i 45 dager, men dommen ble gjort betinget på det vilkår at mannen gjennomførte et program mot ruspåvirket kjøring i regi av Kriminalomsorgen.

I tillegg ble han dømt til å betale 15.000 kroner i bot. Mannen mistet også retten til å kjøre motorkjøretøyer de neste fem årene.

Trakk seg fra programmet

Moss Tingrett

Moss tingrett.

Foto: Shemsi Bunjaku / NRK

Forskriften sier at retten bare kan fastsette vilkår om program mot ruspåvirket kjøring dersom domfelte selv samtykker. Mannen aksepterte å gjennomføre et slikt program.

Han møtte til to samtaler med Østfold Friomsorgskontor. Han skulle hatt en ny samtale den 7. mars i år, men da kom det i stedet en erklæring om at han hadde trukket seg fra programmet.

Dermed sendte Kriminalomsorgen melding om at vilkårene for den betingede dommen var brutt.

Ønsket å sone i stedet

Moss tingrett har behandlet saken på nytt og slår fast at mannen ikke synes verken motivert eller egnet for å delta på program mot ruspåvirket kjøring.

Retten konkluderer med at mannen ikke vil delta fordi det viste seg at han var nødt til å reise til Fredrikstad eller Sarpsborg som et ledd i gjennomføringen av programmet. Retten slår fast at mannen heller ønsket å sone fengselsstraffen i stedet for å delta på programmet.

Moss tingrett slår fast at den betingede delen av dommen skal kjøres om til ubetinget fengsel. Dommen lød på fengsel i 45 dager. Men mannen har sittet tre dager i varetekt, og de blir trukket fra ved soning. 42-åringen vedtok dommen på stedet i tingretten.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Onsøy vant Golf NM

    Kvinnelaget til Onsøy Golfklubb vant NM i Golf 1. divisjon. NM ble arrangert på Onsøy Golfbane i helgen. På laget var Jannicke Flesland, Amalie Valle og Ning Kheawsalab. Det er Fredriksstad Blad som skriver dette. Men det er ikke sikkert at klubben har nok spillere til å delta i eliteserien.

  • Politiet hentet hund i varm bil

    Politiet måtte ta en hund ut av en varm bil i Moss i kveld. Hunden var i god form, men politiet får ikke kontakt med eieren. Nå er hunden overlatt til SOS Veghjelp.