NRK Meny
Normal

Må sone 16 måneder for millionsvindel

Forretningsmannen fra Sarpsborg underslo penger fra firmaets egen konto, og prøvde å dekke det med penger fra et firma han var deleier i. I retten tilsto han alt.

Sarpsborg tingrett

TILSTO: Mannen la alle kort på bordet da rettsforhandlingene startet. Dommen ble på 16 måneders fengsel, og et erstatningskrav på drøyt 1.1 millioner kroner.

Foto: Rainer Prang / NRK

Dommen i Sarpsborg tingrett ble på ett år og fire måneders fengsel. Han må også betale tilbake drøyt 1.1 millioner kroner til firmaet han lurte, slik at han kunne dekke deler av beløpet han underslo.

Det var fra høsten 2010 til sommeren 2013 han overførte penger fra selskapet han jobbet i og til seg selv. Tiltalen omfatter 22 tilfeller av pengeoverførsel. Han tilsto forholdene i tingretten, og hadde tidligere lagt alle kort på bordet.

Nå må han betale den drøye millionen tilbake til firmaet han var deleier i, og sone ett år og fire måneder i fengsel. Dommen var i tråd med aktors påstand.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fant brygge

    Politibåten fant en flytebrygge drivende i Kjøkøysundet i Fredrikstad i går kveld. Bryggen taues til Tangen brygge, og fortøyes der.

  • Venter på bergingsbil

    Vegtrafikksentralen øst melder at det er ventetid for bergingsbil som kan få bort et vogntog som stenger for Oslofjordtunnelen i retning Drøbak. Det er uvisst hvor lenge tunnelen blir stengt.