NRK Meny
Normal

Må se langt etter snøen

Det er svært snøfattig i skianleggene i Østfold. Lørdag skulle Spydeberg IL arrangert skirenn, men det blir det ikke noe av.

Ingen snø i skianlegget til Spydeberg IL
Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

- Her er det ikke mye som minner om skiforhold. Det er mer egnet for å gå på skøyter, sier Hans Petter Sjøen. Lederen for Spydeberg ILs langrennsgruppe viser oss et kunstsnøanlegg preget av is, gress og grus.

Går utover motivasjonen

I dette anlegget skulle det vært arrangert skirenn på lørdag, men det er for lengst blitt avlyst. Ingen i Østfold er i nærheten av å kunne avvikle et skirenn.

- Det er alt for dårlige marginer for snøproduksjon foreløpig.

Bar bakke i skiarenaen til Spydeberg
Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

- Jeg synes det er trist for de unge skiløperne våre, det går litt utover motivasjonen å drive med løpetrening langt utover vinteren.

Kan bli bar bakke en god stund

Tidligere i dag uttalte landslagssjef i langrenn, Vidar Løfshus, at han fryktet lite snø ville gjøre at mange langrennstalenter ville gå tapt. Sjøen tror ikke det er tilfellet i Spydeberg.

- Snømangel er ikke noe nytt her, men vi merker at det er flere deltakere på treningene våre når vi trener på snø.

Og treninger på snø må østfoldingene foreløpig se langt etter.Mildværet vil trolig holde seg en stund framover, og Sjøen håper de kan ha løyper klare i Spydeberg til starten av januar.

Se tv-sak om dårlig skiføre under:

Lite tyder på at et eneste av fylkets skianlegg kan by på skiføre før etter jul.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Utøvet vold mot samboeren

    Politiet i Sarpsborg har pågrepet en mann i 60-årene, skriver de på Twitter. Mannen skal være beruset og ha utøvet vold mot samboeren sin. Hun har blitt påført mindre skader.

  • Fem menn bortvist fra strand i Moss

    Politiet har valgt å bortvise fem menn fra Sjøbadet i Moss og sentrum etter at de skal ha oppført seg upassende overfor andre personer på stedet.