– Tiltak må settes i verk nå

NSB ber Jernbaneverket rydde opp i togproblemene på Østre linje mellom Mysen og Oslo.

Askim stasjon

Forsinkelsene har vært mange og store etter at det nye signalanlegget ble åpna på Østfoldbanens østre linje i august.

Foto: Petter Larsson / NRK

Etter at nytt signalanlegget ble tatt i bruk, har det vært gjentatte store forsinkelser på Østre linje. Hovedårsaken er problemer som oppstår når doble togsett skal snu på Mysen.

– Tiltak settes i verk nå, og hvis ikke det hjelper, må NSB settes seg ned med Jernbaneverket på nytt, sier kommunikasjonsrådgiver, Håkon Myhre i NSB.

Vurderer buss for tog

– Fortsetter problemene, må vi kutte ut doble togsett igjen og sette inn busser. Ett alternativ er å gå over til enkle togsett på de tre daglige avgangene der det nå er dobbelt togsett, og og kjøre buss i tillegg. Ett annet er å stanse togtrafikken helt, og kjøre buss for tog til jernbaneverket sier man er tryggere på kjøringen og signalanlegget.

Ståplasser østre linje

NSB varsler at de kanskje må tilbake til enkle togsett i rush-tiden.

Foto: Arnhild Knutsen / privat

Myhre håper i det lengste å unngå å sette inn busser, men sier det blir vurdert fortløpende.

– Vi har hatt god dialog med pendlerforeningen hele veien. Alle vil at vi skal kjøre tog så mye som mulig. Når brorparten av alle avganger går så bra som de gjør, så har vi fortsatt med det, til tross for problemene. Det vil likevel være et tidspunkt der vi sier at dette ikke går lenger, og det punktet nærmer vi oss.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se vår TV-sending 20.55

  • Omfattende hærverk i Sarpsborg

    En rekke lysstolper i Kulåsparken er utsatt for hærverk og knust, melder Sarpsborg kommune på sine Facebooksider. Politiet ber om tips fra publikum på 02800 for å oppklare hvem som står bak. Hærverket koster kommunen flere hundre tusen kroner i reparasjoner.

    Knust lykt i Kulåsparken
    Foto: Sarpsborg kommune