NRK Meny
Normal

Lyspunkter til tross for stor-tap

– Vi spiller god fotball i store deler av kampen og gir til tider hjemmelaget god motstand, mener MFK trener Per Morten Haugen.

Marius Gjestrumbakken
Foto: Joakim Bekkåsen / NRK

Moss Tapte 1-5 for Stabæk i en treningskamp. Likevel ser ikke treneren noen grunn til å deppe,

Haugen var helt klar på at Stabæk var et klart bedre lag, men mener allikevel at Moss kan ha mye å by på i Adeccoligaen til våren.

– Vi viser at vi er ivrige og ikke er redde for å vise hva vi kan. Spillerne gjorde en god del bra, og de klarer å fokusere på kampen, til tross for lisensproblemet i klubben. Resultatet er selvfølgelig ikke bra, og det er noen feil vi gjør som vi må trene på, sier han.

Ung spillerstall

Moss har ikke de store pengene å bruke på spillerkjøp, og spillernes lønninger er heller ikke høye. Derfor er satsningen på de yngre spillerne blitt større.

Moss er et lag med mange juniorspillere som har mange spennende ferdigheter. Ifølge hovedtreneren var det mye positivt å se fra de yngre på banen på Telenor Arena mot Stabæk.

– Mange av de yngre spillerne i klubben fikk prøve seg og det må jeg si ble en positiv opplevelse. Dette er gutter som liker å spille fotball og som ikke har problemer med å avkoble de problemene som er i klubben, under kampen. Dette er også veldig viktig. Vi må ikke la dette påvirke vår innsats på banen, vi må tenke positivt fremover, forteller Per Morten Haugen oppmuntrende.

Morsom opplevelse

Selv om resultatet mot Stabæk var skuffende, var det ikke mange negative kommentarer å få fra mosselaget. Midtstopperen, Fabien Vidalon, syntes kampen rett og slett var morsom.

– Ettersom vi bare har trent i drøye 3 uker, syntes vi denne kampen var helt grei. Det var gøy å spille kamp igjen og vi spilte til tider god fotball. I første omgang og et stykke ut i andre klarer vi å gi Stabæk god motstand.

– Mot slutten av kampen ser man lettere nivåforskjellen. Der slipper vi inn tre mål altfor lett. Men dette var bare starten. Jeg gleder meg til sesongen starter og har tro på at vi kan gjøre det bra i Adeccoligaen, så lenge vi får spille der.

Stemningsfull avslutning

Moss fotballklubb skulle ha en trivelig samling på Melløs, etter bortekampen i Bærum. Alle spillerne skulle samles for å kose seg og bare slappe av.

Dette syntes hovedtrener, Per Morten Haugen, er svært viktig for samholdet i klubben.

– For å skape et trivelig miljø i klubben, må spillerne også trives med hverandre og samtidig gjøre andre ting sammen enn bare å spille fotball. Når samholdet i klubben er godt, skapes det en positiv stemning i laget. Dette er viktig for å kunne spille god og samspilt fotball, avslutter hovedtreneren.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Misbrukte tilgang

    Ansatte ved arkivavdelingen i Moss kommune har flere ganger det siste året misbrukt at de har tilgang på sensitive opplysninger om medarbeidere, skriver Moss Avis. Ansatte har innrømmet at de har misbrukt tilganger for innsyn, uten at de hadde behov for dette for å utføre arbeidsoppgaver.

  • Ryddet på E6

    Bilen som hadde stanset i høyre felt på E6 ved Kambo har blitt fjernet, og veien er nå helt åpen for trafikk.