NRK Meny
Normal

Luring svindel- og bedrageridømt

Mannen utga seg for å være ansatt i Netcom, Aetat og Borregaard - og lurte til seg mengder av pc-utstyr. I tillegg solgte han falske VM-billetter.

Fotball
Foto: Kevork Djansezian / Scanpix/AP

29-åringen var svært interessert i data og mobiltelefoner, og benyttet enhver anledning til å skaffe seg nytt utsyr - uten å betale for det.

Metoden han brukte var å utgi seg for å representere ulike større selskaper - og på den måten ble regningene sendt selskapene og ikke ham selv.

100.000 i en butikk

Det groveste bedrageriet var det selskapet Dell A/S som ble utsatt for. Her utga 29-åringen seg for å representere Netcom, og fikk utlevert datautstyr for nærmere 100.000 kroner.

En rekke andre dataforhandlere ble lurt for beløp på mellom 5.000 og 10.000 kroner.

Solgte VM-billetter

Mannen drev også "salgsvirksomhet" - og sørget alltid for å få forhåndbetalt. Varene leverte han nemlig ikke.

Han "solgte" blant annet konsertbilletter, bilradioer, stabbursklokker, "Flåklypa-biler", bærbare pc-er og et baksete til en Chrysler Voyager.

En Sarpsborg-mann hadde også gledet seg veldig til å komme til fotball-VM, og betalte i underkant av 8.000 kroner for billettene, som 29-årigen lovte å skaffe.

Men nei, det ble ingen billetter og ikke noe VM på vedkommende. Pengene hadde gått rett i 29-åringens lomme. 

Psykiatrisk diagnose

Mannen erkjente de ulike forholdene i retten, men hevdet at han hadde en psykiatrisk diagnose som fører til at han gjør ting han egentlig ikke vil gjøre.

I retten opplyste han også at han sto på venteliste for å få behandling for syndromet, men at han ikke får plass før i 2009...

Dette ble ikke ført bevis for dette.

Nå er mannen dømt til fengsel i 30 dager, samt 400 timers samfunnstraff. Mannen er tidligere dømt ti ganger for bedrageri og vinningsforbrytelser.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Dømt for rekruttering til IS

  Ubaydullah Hussain er i Borgarting lagmannsrett dømt til ni års fengsel blant annet for å rekruttere Thom Aleksander Karlsen fra Halden til terrororganisasjonen IS. Han er også dømt for IS-medlemskap og ytterligere ett tilfelle av terrorrekruttering.

  Ubaydulla Hussain
 • Skaug selger masse kopper

  Forfatter og artist Trygve Skaug fra Båstad i Trøgstad har solgt hele 20 000 poesikopper, melder Smaalenenes Avis.
  Trygve Skaug har laget krus med egen poesi på med så stort hell at han har annonsert to nye varianter som lanseres i februar.

  Trygve Skaug
  Foto: Kim Erlandsen / NRK