NRK Meny
Normal

Lundanes viste styrke i Polen

Lundanes vant med over ett minutts margin i verdenscup-åpningen i Wroclav - og det etter et skikkelig tryneplask. Blant de sju beste var det fire norske løpere.

Kaas og Lundanes

Olav Lundanes og Carl Godager Kaas, her fra seier og tredjeplass i EM i Sverige 2012, har fått en knallstart på årets sesong i Polen.

Foto: Jens L¥Estrade / SCANPIX, Jens L´Estrade / NTB scanpix

Lundanes er opprinnelig fra Ålesund, men har siden 2009 løpt orientering for Halden Skiklubb.

– Jeg fikk et stygt fall på slutten. Har mange skrubbsår, så ser ut som en sykkelrytter som har tryna, melder en uansett fornøyd Lundanes på SMS etter løpet til lederen i Østfold O-krets, Jens Erik Mjølnerød.

Det ble en meget god dag for de norske herreløperne i Polen, med fire av de sju beste plassene.

Carl Godager Kaas fra Bækkelagets SK tok andreplassen, mens Magne Dæhli og Eskil Kinneberg orienterte seg fram til henholdsvis 6. og 7. plass.

– Det er den beste innsatsen jeg har opplevd så lenge jeg har vært landslagssjef, sier Kenneth Buch til orientering.no.

– Alle de fire gutta som lykkes i dag har gjort en god treningsjobb i vinter, og da får man også betalt, sier landslagssjefen.

Lundanes er nå på vei til Tsjekkia, der han skal forberede seg på årets EM i orientering.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bøndene krever 1,8 milliarder

    Bøndene krever 1,8 milliarder kroner i årets jordbruksoppgjør. -Det er det som må til for at bøndene skal ta igjen inntektsgapet, sier leder av Østfold bondelag Arild Uvaag. Tall fra 2016 viste at bøndene hadde en gjennomsnittlig inntekt på 330.000 kroner per årsverk før skatt. Landbruksmeldinga fra i fjor gir klare føringer, mener Uvaag.

  • Mann dømt for overgrep

    En 30 år gammel mann fra Moss er dømt til sju måneders fengsel for blant annet å ha fått en femten år gammel jente til å utføre seksuelle handlinger med seg selv foran et webkamera. Mannen er også dømt for å ha fått en tretten år gammel jente til å sende ham nakenbilde av seg selv. Mannens datamaskin og mobiltelefon er også inndratt.