NRK Meny
Normal

Lundanes til Portugal etter sykdom

Halden Skiklubbs løperess klar for kvalitetstrening og konkurranser i Portugal.

Olav Lundanes

EN UKE PÅ SIDELINJEN. Etter tilbakekomsten fra New Zealand-løpene i januar ble Olav Lundanes syk. Nå er det løp i Portugal som gjelder.

Foto: SÖREN ANDERSSON / NTB scanpix

Etter en uke med sykdom dro Norges beste o-løper onsdag med sine orienteringskollegaer i Halden Skiklubb til Portugal for å trene.

- Etter at jeg kom hjem fra verdenscupen på New Zealand klarte jeg omstillingen til den norske hverdagen ganske greit, men etter en ukes tid hjemme fikk jeg en reaksjon som resulterte i en skikkelig sykdomsperiode.

Derfor er jeg litt spent på formen for øyeblikket, sier Lundanes på Norsk Orienterings nettside.

Han sier det var tungt å komme i gang med treningen igjen.

Les også:

Lundanes

SLIK VI ER VANT TIL Å SE HAM- MED EN MEDALJE I HÅNDEN. Norges beste orienteringsløper håper å kunne plukke hjem flere medaljer og mer heder fra Portugal.

Foto: Andersson, Sören / NTB scanpix

Gode forhold - hard konkurranse

Barmark, gode kart og tekniske utfordringer på løpende bånd lokker store deler av verdenseliten til den Iberiske halvøy for treningssamling og konkurranser på denne tiden av året, skriver Norsk Orientering.

Foruten klubbkollegaene i Halden SK får Lundanes bryne seg på noen av de beste orienteringsløperne i verden under Portugal O-meeting til helgen.

Det blir årets første møte med Thierry Gueorgiou og Valentin Novikov, som begge sto over verdenscupinnledningen i New Zealand i januar.

Også hele det sveitsiske landslaget, med VM-vinner og verdenscupvinner, Matthias Kyburz, er påmeldt.

- Jobbe med teknikken

Til tross for matching på høyeste nivå, sammen med muligheter til å samle poeng på verdensrankingen (WRE), konsentrerer Olav Lundanes seg først og fremst om sin egen treningsjobb.

- Det viktigste for meg den kommende uken er å få trent med god kvalitet på barmark.

Jeg har et klart fokus på å jobbe med de tekniske rutinene. Men det er et veldig sterkt startfelt, og det er klart jeg gleder meg til å møte de andre gutta under helgens konkurranser, sier han til Norsk Orientering.

Lundanes og Halden Skiklubb blir i Portugal fram til torsdag i neste uke.

Mer om Portugal O-meeting (POM) finner du her

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Ingen skadet i kollisjon

  Ingen ble skadet da tre biler støtte sammen på E6 ved Mosseporten, melder politiet. Trafikken kan passere, men det har dannet seg kø nordover fra Patterødkrysset.

 • Båt berget på Hvaler

  Mer

  Redningsskøyta «Horn Rescue» har berget en båt som var i ferd med å gå på land. Det var to voksne og to små barn om bord i båten. Havaristen blir nå slepet til havn.

  Båt berget på Hvaler
  Foto: Redningsselskapet