NRK Meny
Normal

Luften gikk ut av Petter Solberg

Petter Solberg har flere punkteringer, Mads Østberg røyk girkassa og Henning Solberg har hatt en tenningsfeil i motoren. Alt har gått galt for de norske førerne

Petter Solberg i Portugal

Petter Solberg startet bra i Rally Portugal, men så gikk luften ut av nesten alle dekkene hans.

Foto: Francisco Seco / Ap

Petter Solberg startet dagens kjøring med å sette bestetid på den første fartsprøven - men så gikk luften ut av spydebergekspressen.

På den tredje fartsprøven punkterte han, det samme skjedde en gang på den femte fartsprøven og to ganger på den sjuende og siste fartsprøven.

– En del av gamet

Solberg mistet over ti minutter til teten - dermed brøt han fartsprøven 300 meter før mål og kjører superrally i morgen.

– Dette for å unngå ytterligere skader på bilen. Det er heller ikke tillatt å kjøre på transport uten fire hele dekk, skriver Solberg i en oppdatering på Facebook.

Det at han brøyt fartsprøven gir ham ti minutter tillegg.

– Det er kjedelig. Jeg aner ikke hvorfor det skjedde, men det er en del av gamet, sier en skuffet Solberg til World Rally Radio.

LES OGSÅ:

Østberg ødela alt før det startet

Mads Østberg hadde et håp om å kjempe i toppen før Rally Portugal startet. Det håpet ble ødelagt allerede i første sving fredag. Østberg mistet hjulet og tapte nesten to minutter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Under dagens kjøring kom han ikke lenger enn tre kilometer før girkassa hans havarerte og løpet er ødelagt for Østbergs del.

Mads Østberg

Mads Østberg har kun fått kjøre noen få kilometer under Rally Portugal. Først mistet han et hjul, så røyk han girkassa.

Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / Afp

Henning Solberg er beste nordmann og ligger på femteplass. Han har over to minutter opp til ledende Jari-Matti Latvala.

Lyspunktet i helgen er Anders Grøndal som kjører i klassen under (PWRC) Han ligger som nummer to; 33,3 sekunder bak ledende Paddon.

LES OGSÅ:

Stillingen etter 7 fartsprøver:

 1. J. Latvala
 2. M. Hirvonen +11,5
 3. S. Loeb + 13,7
 4. S. Ogier + 16,7
 5. H. Solberg +2.06,5
 6. M. Wilson + 2.11,2
 7. A Araujo + 3.43,7
 8. F. Willagra. + 4.31,9
 9. K. Räikkönen +4.33,1
 10. K. Al Kassimi +4.35,2

* Petter Solberg ligger drøyt 11. minutter bak teten (medregnet tidsstraffen han blir ilagt for å ha brutt en fartsprøve).

Rally Portugal fortsetter lørdag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • – Kidnappet jente tilbake på Kypros

  Den fire år gamle jenta som i april ble bortført av faren sin på Kypros er gjenforent med moren, melder VG. Faren hevder at det var moren som kidnappet barnet fra ham i Norge i 2015, men Oslo tingrett har slått at far pliktet å levere datteren tilbake.

 • Mistet lappen etter sladding

  En 18 år gammel bilist er fratatt førerkortet etter at han sladdet på våt asfalt på Lisleby i Fredrikstad. Sladdingen førte til at mannen kjørte ut av veien. Han er også anmeldt for uaktsom kjøring, skriver politiet på Twitter.