NRK Meny
Normal

– Jentene løp etter meg, men bare i én dag

«Partygutten» Ludvig Antonio Jacobsen fra Fredrikstad synes det var litt slitsomt med den plutselige kjendistilværelsen etter netthiten «erre herre er party?».

Nå til en feststemt åtteåring. Ludvig Antonio Jacobsen fra Fredrikstad ble rikskjendis over natta da dansehowet hans "Ærre her'e er party" ble lagt ut på nettet forrige helg. Foreldrene har ønsket å skjerme ham for medietrykket - men i dag fikk NRK komme på besøk hjemme i Torsnes.

Ludvig Antonio Jacobsen tok internett med storm med sangen «erre herre er party?». Reporter: Kathrine Brønn/NRK

Åtteåringen ble et internettfenomen over natta da NRK Østfold forrige helg snappet opp et videoklipp faren Truls Petter hadde lagt ut på Facebook.

Filmen med Ludvig som danser og synger «erre herre er party?» har blitt sett flere hundre tusen ganger på under en uke.

– Det var mange som kommenterte videoen på skolen på mandag. Jeg måtte skrive autografer til mange av jentene i klassen, også løp de etter meg, sier Jacobsen i sofaen hjemme på Torsnes i Fredrikstad.

– Men det var bare første dagen, de gjør det ikke nå lenger. Men det er jeg glad for, for det ble litt slitsomt å løpe fra dem, legger han kjapt til.

La ut klippet for tante og bestemor

Ludvig Antonio Jacobsen

Det har vært stort medietrykk på Ludvig etter at videoen ble oppdaget. Her i intervju med NRK P1.

Foto: Bjørn Ruud/NRK
Ludvig Antonio Jacobsen

Pappa Truls-Petter Jacobsen og Ludvig Antonio synes det ble litt mye oppmerksomhet rundt videoen.

Foto: Bjørn Ruud/NRK

Det var nærmest en ren tilfeldighet at videoen med den partyklare gutten ble spredd over hele landet på svært kort tid.

Pappa Truls Petter Jacobsen forteller at Ludvig ofte danser og synger, og at det derfor var som en helt vanlig dag hjemme hos familien.

– Det her er jo ikke noe oppsiktsvekkende for oss, så det var tilfeldig at jeg trykket på opptaksknappen den dagen, sier han.

– Jeg la ut klippet på Facebook for to uker siden slik at tante og bestemor skulle få se. På lørdag tok det helt av. Man forestiller seg jo ikke at det skal bli så stort, men det er en positiv, helt spontan greie, legger han til.

De som har sett filmen på nettet har kanskje også lagt merke til at selv om det er full fest midt i ramma, så går hverdagen som helt vanlig i bakgrunnen.

– Det merkes nok mest på den lille med brunt hår i bakgrunnen der. Dette er noe jeg og Ludvig er vant med, men det kan til tider bli enerverende for hun mor. Det hender vi må stagge oss litt, ler han.

Fikk media-hjelp

Ludvig Antonio Jacobsen

Ludvig Antonio synes det var litt flaut å se seg selv danse og synge.

Foto: Bjørn Ruud/NRK

Etter at videoen ble plukket opp av blant annet VG, Dagbladet, svenske Expressen og Fredriksstad Blad var det i en periode et voldsomt medietrykk rundt unggutten.

Derfor valgte familien å alliere seg med venner og bekjente som hadde erfaring fra tidligere.

– Det har vært en 100 prosents stilling fra lørdag av. Det er nok litt uvant for en stakkars «kæll» fra Torsnes. Det reiser også noen spørsmål om hvordan vi som foreldre skal takle media. Vi har alliert oss med folk i bransjen, som har gitt oss gode råd. Det er veldig uvant for oss «vanlige», sier Truls Petter.

– Det har vært litt rart. Jeg hadde ikke forventet at det skulle være så mye, legger Ludvig Antonio til.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Ludvig Antonio og pappa Truls-Petter Jacobsen viser frem dansetrinnene til hitvideoen.

Ludvig Antonio og pappa Truls-Petter Jacobsen viser frem dansetrinnene til hitvideoen.

Fikk egen T-skjorte

Nå har han også fått sin helt egen «Erre herre er party?»-t-skjorte.

– Det er jo morsomt at folk kan kjøpe en T-skjorte med meg på. Jeg har aldri vært på en T-skjorte før, så det er litt tøft!

Men hva var det egentlig i denne partysekken han synger om på videoen?

– Det er en fantasisekk med mange knapper som jeg kan trykke på. Når jeg trykker på dem, så kommer det kaker, brus, mat, en diskokule og masse rart, smiler han.

Åtte år gamle Ludvig Antonio sjamerer på bursdagen sin

Her er videoen som ble publisert på Facebook for to uker siden.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: